Aansteken


De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk vanuit met elkaar op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof aan te wakkeren, te laten aansteken en zelf ook door te geven. Zaterdag 15 mei is de campagne gestart en wordt het vuur vanuit de wereldkerk aangestoken!
 

 • Online-event: reis door de wereldkerk
  Zaterdagavond werd het vuur vanuit de wereldkerk aangestoken tijdens een online-event (20.00 - 21.30 uur). We reisden van Indonesië naar Zuid-Soedan en van Libanon naar Bosnië en Herzegovina en naar Costa Rica en zagen inspirererende verhalen die lieten zien hoe God wereldwijd werkt. Ook de kerk in Nederland deed natuurlijk mee. En we konden genieten van mooie muziek van Elise Mannah en Lucas Kramer.

  Het online GZB-event 'Houd het vuur brandend' werd, net als de vroegere GZB-dagen, in de buitenlucht opgenomen en uitgezonden. Een beetje nostalgie, maar dan in een eigentijds jasje! Het was voor iedereen online van 20.00 - 21.30 uur te volgen (inloop vanaf 19.45 uur). Ook was er van 19.15-19.45 uur een tof  voorprogramma voor de kinderen met Marcel Zimmer. Kijk hier het online GZB-event terug.
   
 • Fietsers voor vuur
  Op zaterdagmorgen trok een (kop)groep van fietsende GZB’ers langs verschillende gemeenten in Nederland. Tijdens het online-event werden de ‘fakkels’ die zij onderweg ontvangen hebben, aangestoken met vuur vanuit de wereldkerk. Een opmaat voor alle andere sportieve acties die hopelijk volgen (zie ‘Doorgeven’)!
   
 • Challenge ‘Youth on fire’
  Zaterdagmiddag startte (via een livestream) de challenge ‘Youth on fire’. Door middel van verschillende opdrachten daagden we zoveel mogelijk kinderen, tieners en jongeren in Nederland uit ‘om het vuur brandend’ te houden. ’s Avonds volgde de uitslag tijdens een mini-concert met Marcel Zimmer (19.15-19.45 uur). Bekijk hier het mini-concert terug.

  Deze challenge kun je ook later (in de week voor Pinksteren) uitvoeren. Een mooie kans om juist kinderen en jongeren in de gemeente aan te vuren en bij zending te betrekken! Geef je hier op voor deze challenge!
   
Lees op www.gzb.nl/pinkstercampagne hoe de Pinkstercampagne is opgebouwd en ontdek hoe je mee kunt doen. Kijk voor meer specifieke informatie op:
 
Vragen?
Zijn er vragen over de Pinkstercampagne of over dit event, mail ons dan gerust via vuur@gzb.nl of neem contact op met één van onze relatiebeheerders!