Doorgeven


De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk met elkaar op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof aan te wakkeren, te laten aansteken en zelf ook door te geven. Op verschillende manieren geven we het vuur door!
 

 • Bidden en Bijbellezen met de wereldkerk
  Hoe brandt het vuur in ons leven en hoe geven we dat door? In de week voor Pinksteren bieden we materiaal aan om persoonlijk en in kleine groepjes (verbonden met de wereldkerk) de Bijbel te lezen en met elkaar te bidden. Op woensdagavond 19 mei nodigen we iedereen uit voor een online gebedsbijeenkomst met enkele gasten uit de wereldkerk.
   
 • Vurige boeketten
  Speciaal voor Pinksteren kun je via de GZB vurige boeketten van gerbera’s bestellen. De bloemen kunnen op een aantal plekken in Nederland worden opgehaald. Bestel en bezorg prachtige Pinksterboeketten met een mooie opbrengst voor het zendingswerk.
   
 • Actie ‘Het vuur uit je sloffen voor…’
  Kom tijdens Pinksteren als gemeente in beweging voor zending: al fietsend, lopend, skeelerend of hoe dan ook. De opbrengst van al deze sportieve acties gaat naar GZB-zending of een GZB-programma of zendingswerker naar eigen keuze. Via de website kun je je actie aanmelden en in beeld brengen.

  Meedoen kan op twee manieren:
  1. Bedenk zelf een leuke sportieve of creatieve actie en laat je sponsoren voor de kilometers die je aflegt.  
  2. Stippel een route uit in je eigen woonplaats en nodig gemeenteleden uit om die af te leggen. Wij leveren leuke opdrachten aan voor onderweg.
 
 • Kleurwedstrijd
  Op een prachtige kleurplaat geven kinderen uit alle werelddelen het vuur aan elkaar door. Leuk voor bijvoorbeeld de cluv, (zondags)school of kindernevendienst met Pinksteren. Maar natuurlijk kunnen kinderen de kleurplaat ook thuis inkleuren
 
 • Online bingo
  Organiseer een online bingo waarin zending centraal staat. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar met onze tips lukt het zeker. Mooie bingoverhalen om het vuur voor zending brandend te houden, zijn beschikbaar.
   
 • Pinksterzondag
  Overal in Nederland vieren we Pinksteren. De GZB levert input voor een themadienst vanuit Romeinen 12: ‘Wees vurig van geest’. Natuurlijk houden we dan ook onze jaarlijkse Pinksterzendingscollecte, bestemd voor Costa Rica. Mooi om op deze dag als gemeenten in Nederland verbonden te zijn met elkaar en de wereldkerk. 
 
 • Sjabloon 'Houd het vuur brandend'
  Print op stevig papier het sjabloon uit en knip de zwarte delen eruit. Vervolgens is het mogelijk het sjabloon met stoepkrijt of krijtspray op de stoep kleuren. Ook is het mogelijk het sjabloon in te kleuren op een raam met raamstiften. Download de instructies hier.
 
 •  Filmbijdragen Online GZB-event
‚Äč         Heeft u ook zo genoten van het online GZB-event? Deze kunt u terugkijken via YouTube.                     Daarnaast kunt u de bijdragen uit het buitenland gebruiken om andere te inspireren! U kunt de             video's bijvoorbeeld delen in uw gemeente of gezin. Alle bijdragen vindt u in deze playlist. 
 

Belangrijk!
Voor elke actie vind je voorbeeldmateriaal en tips op onze website www.gzb.nl/pinkstercampagne. Hiermee kun je snel, eenvoudig én coronaproof aan de slag in je eigen gemeente. Kijk voor meer specifieke informatie op:

 
Vragen?
Zijn er vragen over de Pinkstercampagne of over dit event, mail ons dan gerust via vuur@gzb.nl of neem contact op met één van onze relatiebeheerders!