Pinksterzondag

Op zondag 23 mei vieren we wereldwijd Pinksteren. De GZB levert input voor een themadienst vanuit Romeinen 12: ‘Wees vurig van geest’.

 
In Romeinen 12 klinkt de oproep: ‘Wees vurig van geest’. Paulus roept de gemeente op om te groeien in liefde voor God, elkaar en anderen. Anders gezegd: om het Evangelie in zijn volle kracht voor te leven en door te geven.
 
Preekschets
De preekschets wordt gemaakt door oud-directeur ds. Jan Ouwehand en is hier te downloaden. 
 
Vanuit de oproep ‘Wees vurig van geest’, willen we een aantal aspecten van gemeente-zijn uitwerken als zijnde ‘tekenen van vuur’ in de gemeente:
  • Je verblijden in de hoop
  • Geduldig zijn in de verdrukking
  • Volharden in gebed
  • Anderen dienen

Extra materiaal
Naast suggesties voor de liturgie bieden we ook filmmateriaal van het online GZB-event aan met getuigenissen vanuit de wereldkerk en een internationale lezing van Romeinen 12.

Al het beschikbare filmmateriaal vindt u hier. Mocht u een gedownloade versie van de filmpjes willen, dan kunt u mailen nfreije@gzb.nl.

 Collectefolder
Voor de GZB is de jaarlijkse Pinksterzendingscollecte ontzettend belangrijk om ons werk te kunnen doen. We hopen dat veel gemeenten deze collecte een warm hart toedragen. De opbrengst is bestemd voor het werk in Costa Rica. Gedreven door het vuur van het geloof wordt daar het Evangelie gedeeld in de achterstandswijk La Tabla.
 
Download hier de Preekschets