Mannenreis AlbaniëMannenreis naar Albanië

Ontdekken – Ontmoeten – Verdiepen

 
Een ruige natuur, een heerlijke keuken en een vriendelijke bevolking. Dat is Albanië: een prachtig, onontdekt land tussen Italië en Griekenland. Wie verder kijkt, ontdekt meer. Albanië, ooit het ‘Noord-Korea’ van Europa, kent een roerige geschiedenis. Maar liefst 45 jaar lang zuchtte het land onder het communisme. Religie was verboden en Albanië werd de eerste atheïstische staat ter wereld. In 1991 ging het land weer open. In het voorjaar van 2018 gaan we naar Albanië toe! Samen met twintig mannen ontmoeten we de gastvrije inwoners en ontdekken we welke rol de geschiedenis in het leven van alledag speelt. We zien ook hoe het christelijk geloof weer een plek krijgt en laten ons inspireren door het enthousiasme van Albanese christenen.

Ga mee!

Wil je een prachtig land ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten? Hou je van een goed gesprek met andere christenen, laat je je graag inspireren en vind je het mooi om van elkaar te leren? En ben je een betrokken PKN-man? Ga dan mee! Er is plek voor twintig mannen. Misschien kun je de reis samen met een familielid, vriend of gemeentelid maken. Maar ook in je eentje ben je welkom om te ervaren dat ontmoeting met anderen persoonlijke verdieping brengt.

Programma mannenreis Albanië


Wat gaan we doen?

 • Naar de gevangenis
  We maken kennis met een organisatie die in elk van de 21 gevangenissen in Albanië het Evangelie wil brengen en gaan ook zo’n gevangenis in. We doen mee met een bijbelstudie en steken daarna de handen uit de mouwen. 
 • Naar een aantal ontwikkelingsprojecten
  De (jeugd)werkloosheid is enorm in Albanië en voorzieningen zijn niet altijd goed geregeld. We bezoeken verschillende projecten van een organisatie die met medische, sociale en onderwijsprojecten het land verder opbouwt.
 • Naar een gemeentestichtingsproject
  Jarenlang was religie verboden in Albanië. Nu ontstaan er weer nieuwe gemeenten. Op zondag bezoeken we zo’n nieuwe, enthousiaste gemeente. Klik hier om alvast een indruk te krijgen. 
 • Meer ontdekken van de geschiedenis
  We bezoeken  een plek die ons meeneemt naar de recente, donkere geschiedenis van Albanië waarin communisme en onderdrukking een rol speelden. Klik hier om alvast een indruk te krijgen. 
 • Ontspannen
  Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. We bezoeken de historische stad Kruja met zijn kasteel en museum en Durrës, de tweede stad van Albanië aan de Adriatische Zee. Hier bevinden zich de restanten van een eeuwenoud amfitheater met schitterende mozaïeken met bijbelse figuren.
 • Kijk voor het dag-tot-dagprogramma op de reisflyer


Wanneer is het?

De negendaagse reis is van D.V. vrijdag 27 april tot zaterdag 5 mei 2018. In deze periode vallen twee weekenden en bevrijdingsdag.


Waar slapen we?

We slapen in Hotel Vila 60, een stijlvol ingericht hotel op 350 meter van het centrum van Tirana. We maken gebruik van tweepersoonskamers met een eigen badkamer die is voorzien van een douche. Het hotel heeft gratis WiFi en de kamers zijn voorzien van airco.

Vila 60 in Tirana

Hoeveel kost het?
De reissom is € 750, inclusief vliegticket, accommodatie, ontbijt en diner, excursies, eigen busjes met goede chauffeurs, reisverzekering. Niet inbegrepen is lunch, drankjes buiten ontbijt en diner om en € 500 sponsorgeld (lees hieronder).

Sponsorgeld?

Deze mannenreis is een sponsorreis. Dat betekent dat je naast de reissom € 500 extra meeneemt. Het sponsorgeld is voor een mooi, nieuw project van ontwikkelingsorganisatie SFI. Met dit geld draag je bij aan de bouw van een multifunctioneel centrum dat ook als kerk zal worden gebruikt. Het gebouw komt op een plek waar de wens voor een kerk erg groot is. Zo kunnen meer mensen het Evangelie horen!
De reis is in mei 2018. Je hebt dus tijd genoeg om dit sponsorbedrag bij elkaar te sparen of om je te laten sponsoren.


Wie leidt de reis?

Reisleiders zijn Bas Stolk, coördinator Project 10 27 - het diaconale programma van de GZB, en Geert Holwerda die voor een deel van het jaar voor SFI in Albanië werkt. Elke dag is er ruimte voor bijbelstudie, gesprek en gebed. We doen dat onder leiding van zowel Albanese als Nederlandse mannen en soms doen we het zelf.
 

Meer informatie?

Inschrijven is niet meer mogelijk, maar heb je interesse dan graag even persoonlijk overleg. 
Stuur een mail naar experience@gzb.nl of bel 0343-512444.