Nalaten aan zending

Heeft u hier wel eens over nagedacht?


Waarom nadenken over uw nalatenschap?
Er zijn maar weinig zekerheden in het leven, behalve dat er een einde aan het leven zal komen. Zoals u tijdens het leven de zaken graag goed geregeld wilt zien, is het ook belangrijk om uw laatste wil goed te regelen. Dat creëert zekerheid voor uw geliefden en helderheid voor uw erfgenamen. En zou uw geloof, als grond van uw bestaan, ook geen uitwerking mogen hebben in uw laatste wil? We vragen u daarom het zendingswerk van de GZB op te nemen in uw testament.
 
Wat doet de GZB met een nalatenschap?
De GZB zal een nalatenschap rechtstreeks besteden aan concreet zendingswerk. Een nalatenschap wordt niet aan de reserve van de GZB toegevoegd en zal ook niet besteed worden om daarmee te speculeren. Meestal kan een nalatenschap niet in één jaar uitgegeven kan worden. Immers, financiële middelen moeten met zorg besteed worden. Daarom geldt een termijn van drie jaren waarin een nalatenschap een bestemming moet krijgen. In goed overleg is het ook mogelijk een nalatenschap een specifieke bestemming te geven. Bijvoorbeeld via één van onze programma’s.
 
Wat nu?
Wellicht hebt u vragen. We adviseren u in eerste instantie contact op te nemen met uw notaris. Natuurlijk beantwoorden wij ook - geheel vrijblijvend –  uw vragen. Indien de situatie het weer toelaat komen we desgewenst bij u thuis. 
 
Voor vragen en informatie kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0343-512444. Vraagt u dan naar Tijmen van Steeg. U kunt hem uiteraard ook mailen via tvsteeg@gzb.nl.

GZB heeft ook een brochure  over dit onderwerp beschikbaar. U kunt die bestellen via 0343-512444, info@gzb.nl of via het bestelformulier op de website.
 
Uw mening is voor ons belangrijk
Graag willen we meer inzicht krijgen in de beweegredenen van u om de GZB al of niet op te nemen in uw testament. Welke verwachtingen hebt u daarbij en hoe kunnen we als GZB u hierbij van dienst zijn. Daarom vragen we u of u ons wilt helpen door de korte vragenlijst in te vullen die u via deze link vindt of door deze QR code te scannen.


Als dank ontvangt u van ons per post het boek ‘En zij volgen het lichtend spoor’ van dr. Hans Kommers en de brochure ‘Uw hart spreekt uit uw testament’.