Predikantenbijeenkomst

28 september 2017: predikantenontmoeting

Thema: ‘Maak ik verschil? Over de rol van de predikant als leider in de gemeente’ 

‘De kerk begint opnieuw’ is het jaarthema van de GZB. We brengen nieuwe én bestaande gemeenten voor het voetlicht die een plaats bieden voor mensen die God willen leren kennen en het Evangelie met anderen willen delen.
Predikanten spelen daarbij een grote, misschien zelfs cruciale, rol. Je bent een van de leiders van de gemeente. Moedig je aan om in beweging te komen? Laat je zelf zien hoe het kan? De rol die je pakt doet ertoe en kan het verschil maken. Een actueel thema, zeker in een tijd waarin kerken worden uitgedaagd om na te denken over hun voortbestaan en plaats in de samenleving.
 
Op D.V. 28 september 2017 organiseert de GZB een predikantenontmoeting met als thema:
‘Maak ik verschil? Over de rol van de predikant als leider in de gemeente’
 

Gastsprekers zijn:

  • Ds. Tomáš Grulich, predikant in Praag en voorganger en coach in het gemeentestichtings-project Network Praha. Ds. Gruhlich komt vertellen welke rol hij heeft in dit project en hoe hij van daaruit juist weer anderen in staat wil stellen hun verantwoordelijkheid te nemen.
  • Ds. Laurens-Jan Vogelaar, nu predikant in de Bethlehemkerk in Den Haag, daarvoor in Noorden en vanaf 1 september toekomstig zendingswerker. Wat is het verschil tussen beide gemeenten, juist voor zijn rol als predikant. Hoe heeft hij in beide gemeenten zijn rol gepakt en waarin verschillen die van elkaar?
  • Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper met passie voor mensen, leiderschap en verandering.Hoe kun je als predikant dicht bij jezelf blijven en van daaruit je rol nemen als leider van de gemeente? Hoe kun je op verschillende manieren de gemeente enthousiasmeren en stimuleren in een veranderingsproces?
 
De predikantenontmoeting vindt plaats in de Bergkerk in Amersfoort, Dr. A. Kuyperlaan 2.
Inloop: 10.15 uur, start programma (inclusief lunch): 10.30 uur, afsluiting: 14.15 uur.
Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 25 september via directie@gzb.nl of onderstaand formulier.
Graag tot ziens!

[[]]
[]
[]

[{"level":"2"}]
{"label":"Ja, ik meld mij aan voor de predikantenontmoeting op 28 september."}
[]

Ja, ik meld mij aan voor de predikantenontmoeting op 28 september.

[{"source_type":"","has_placeholder":"","validation":"","mandatory":"true","default_value":"","unique":""}]
{"error_validation":"","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","label":"Naam"}
[]
[{"source_type":"","mandatory":"true","show_country":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Adres","street":"Straatnaam","housenumber":"Huisnummer","add_on":"Toev.","zipcode":"Postcode","city":"Woonplaats","error_mandatory":"Adres is verplicht."}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[[]]
{"label":"Aanmelden"}
[]