Reis naar Rostock


8-16 juni 2018:
GZB-reis naar Noordoost-Duitsland

Beleef het mee: gemeentestichting op een plek waar bijna niemand God kent.

Reisleider: ds. Niek Tramper
Extra: excursie naar Berlijn 


 

De reis is  inmiddels volgeboekt.
U kunt zich hieronder nog wel aanmelden voor de reservelijst.


Rostock is een mooie, oude Hanzestad aan de Noord-Duitse Oostzee, in de provincie Mecklenburg-Vorpommern. Maar wie verder kijkt, ziet meer. Tot 1989 was dit deel van Duitsland onderdeel van de communistische DDR. Het communisme zag religie als risico voor de staatsveiligheid. Langzaam maar zeker verdween God uit Mecklenburg-Vorpommern. In Rostock is nog geen half procent van de inwoners christen. Daarom werkt de GZB juist hier! In de buitenwijken van de stad, vol met voormalige DDR-flats, zijn wij een gemeentestichtingsproject gestart.
 

Ga mee!

Ben je geïnteresseerd in de recente geschiedenis van Europa, ontmoet je graag andere christenen en ben je bewogen met mensen die God nog niet kennen? Ga dan mee naar Rostock en omgeving! Geniet van de mooie natuur, duik in de roerige geschiedenis, ontdek wat gemeentestichting op moeilijke plekken betekent én ervaar dat God mensen niet vergeet!


Reisthema’s


Leven in de DDR

Rostock ligt in de voormalige DDR. En dat kan je niet ontgaan. Elke stad in Noordoost-Duitsland heeft nog altijd één of meerdere ‘Plattenbau’-wijken met karakteristieke DDR-flats. Was het in de DDR-tijd juist een voorrecht om hier te wonen, nu zijn het wijken met veel sociale problemen. Ook in de hoofden van de mensen speelt de DDR nog altijd een rol. We duiken in deze roerige periode van de geschiedenis en ontdekken dat die nog geen afgesloten hoofdstuk is. Om een goed beeld van de DDR-tijd te krijgen beginnen we onze reis in Berlijn!
 

Leven in de DDR

In Rostock staan maar liefst zeven kerken. Ooit zaten die vol. Maar de invloed van het nationaal-socialisme en het communisme was immens. Van de 200.000 inwoners van Rostock gaat nog maar een half procent naar de kerk. Noordoost-Duitsland is een gebied waar mensen zich niet eens meer afvragen of God er is. Juist in deze omgeving staan christenen op om de mensen om hen heen het Evangelie te vertellen. We ontmoeten christenen en maken kennis met het gemeentestichtingsproject van zendingswerkers Gerrit en Jorine van Dijk in de wijk Evershagen in Rostock. We bezoeken ook ons project om Schwerin.

 

Ontspanning

Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Noordoost-Duitsland ligt aan de Oostzee en heeft een prachtige kust met krijtrotsen. Rostock zelf is een mooie historische stad. Genoeg te ontdekken in dit deel van Duitsland! .
 
Kijk voor het programma van dag tot dag op de reisflyer.

Reis naar Rostock


Wanneer is het?
Deze negendaagse reis is van D.V. vrijdag 8 juni tot zaterdag 16 juni 2018.

Waar slapen we?

We slapen in Gästehaus Lütten Klein in Rostock. Dit eenvoudige maar goede hotel ligt midden in een van de voormalige ‘Plattenbau’-wijken van de stad. Er is gratis wifi. En een aparte ruimte voor bijvoorbeeld bijbelstudie.


Hoeveel kost het?

De reissom is € 599, inclusief vervoer, accommodatie, ontbijt en diner, excursies en reis- en annuleringsverzekering. Niet inbegrepen is lunch, drankjes buiten ontbijt en diner om en € 400 sponsorgeld (lees hieronder).
 

Sponsorgeld?
Deze reis is een sponsorreis. Dat betekent dat je naast de reissom € 400 extra meeneemt (voor een echtpaar geldt een bedrag van € 650). Je hebt ruim een jaar de tijd om voor dit bedrag te sparen of je te laten sponsoren. Desgewenst hebben wij sponsortips voor je. Met het sponsorgeld dragen we bij aan de uitzending van meer zendingswerkers naar Noordoost-Duitsland: één van de meest atheïstische plekken van Europa. Juist daarom willen we het Evangelie hier vertellen!

Wie leidt de reis?

Voor deze reis wij een bijzondere reisleider gevonden: ds. Niek Tramper. Hij is Europa-kenner en schrijver van onze succesvolle vakantiebijbelstudieboekjes. Wellicht kent u hem ook van zijn  boeken over bijvoorbeeld de Psalmen. 
Tijdens de reis ontmoeten we ook onze zendingswerkers: Gerrit en Jorine van Dijk in Rostock en Gerard en Janneke de Wit in Schwerin. Elke dag is er ruimte voor bijbelstudie, gesprek en gebed.


Meer informatie of aanmelden?

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar experience@gzb.nl. Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt daarna de reisvoorwaarden, sponsortips en een uitnodiging voor een gezellige ontmoeting vooraf: donderdagavond 8 maart 2018.


[[]]
[]
[]

[{"level":"2"}]
{"label":"Ja, ik meld mij aan voor de reservelijst voor de reis naar Rostock"}
[]

Ja, ik meld mij aan voor de reservelijst voor de reis naar Rostock

[{"source_type":"","prefix":"","infix":"true","mandatory":"1"}]
{"error_mandatory":"Uw volledige naam is verplicht.","madam":"Mevr.","sir":"Dhr.","lastname":"Achternaam","infix":"Tussenv.","firstname":"Voornaam","label":"Naam"}
[]
[{"source_type":"","mandatory":"true","show_country":"","has_placeholder":""}]
{"label":"Adres","street":"Straatnaam","housenumber":"Huisnummer","add_on":"Toev.","zipcode":"Postcode","city":"Woonplaats","error_mandatory":"Adres is verplicht."}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"numeric","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Leeftijd","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit moet een getal zijn."}
[]
[{"default_value":"","validation":"email","unique":"","mandatory":"true","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","label":"E-mail","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[[]]
{"label":"Aanmelden"}
[]