Lees meer » Jaarthema
2016-2017

Vrouwenreis naar Albanië


Vrouwen-voor-vrouwenreis

Elkaar ontmoeten en bemoedigen in Albanië

 
Albanië is een leuk land. Het is er lekker weer, je kunt er heerlijk eten en de natuur is prachtig. In Albanië wonen veel bijzondere vrouwen. Sommige zijn kwetsbaar, andere juist heel sterk. Wat opvalt is hun levende geloof in God, ze zijn aanstekelijk enthousiast. Tijd om hen te ontmoeten!
 
Ga je mee?
Vind je het leuk om iets voor anderen te betekenen en sta je ervoor open om ook zelf bemoedigd te worden? Wil je een nieuw land ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten? Hou je van gezelligheid om je heen? En ben je een betrokken PKN-vrouw? Ga dan mee! Er is plek voor 25 vrouwen. Misschien kun je de reis samen met vriendinnen of vrouwen uit je gemeente maken. Maar ook in je eentje ben je welkom, want één ding is zeker: je zult je niet alleen voelen.
 
Wat gaan we doen?

 • Naar de vrouwengevangenis

  We bezoeken de vrouwengevangenis van Tirana. We doen mee met een bijbelstudie onder leiding van Vita Taja en bezorgen de vrouwen een onvergetelijke middag. Later in de week bezoeken en helpen we families van gevangenen.
  Lees hier over Vita en haar werk in de vrouwengevangenis.
 • Naar het Hopemadeproject voor kansarme vrouwen
  Om vrouwen in Albanië, die vaak een moeilijk leven hebben, een eigen inkomen én eigenwaarde te geven, is GZB-zendingswerker Gerdien Blom een vrouwenproject gestart. Wij doen een keer mee! Op de laatste dag van onze reis organiseren we voor deze vrouwen een vrouwenfeest.
  Meer lezen over het project van Gerdien? Kijk hier.
 • Naar een gemeentestichtingsproject
  Jarenlang was religie verboden in Albanië. Nu ontstaan er weer nieuwe gemeenten. Op zondag bezoeken we zo’n nieuwe, enthousiaste gemeente. Klik hier om alvast een indruk te krijgen.
 • Lekker ontspannen
  Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. We gaan een keer picknicken in de bergen en bezoeken het prachtige Berat dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
  Kijk voor het dag-tot-dagprogramma op de reisflyer


Wanneer is het?
De negendaagse reis is van D.V. vrijdag 22 september tot zaterdag 30 september 2017. Om het voor vrouwen met kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we twee weekenden en zo min mogelijk schooldagen in de reis gepland. De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers. 
 
Hoeveel kost het?
De reissom is € 750, inclusief vliegticket, accommodatie, ontbijt en diner, excursies, eigen busjes met goede chauffeurs, reisverzekering. Niet inbegrepen is lunch, drankjes buiten ontbijt en diner om, annuleringsverzekering en € 500 sponsorgeld (lees hieronder).
 
Sponsorgeld?
Deze vrouwen-voor-vrouwenreis is een sponsorreis. Dat betekent dat je € 500 extra meeneemt voor het werk van Vita Taja in de vrouwengevangenis van Tirana. Met dit geld kan Vita haar bijzondere werk in de gevangenis blijven doen. De reis is pas in september 2017. Je hebt dus tijd genoeg om dit sponsorbedrag bij elkaar te sparen (elke week een tientje) of om je te laten sponsoren. Als je je aanmeldt, krijg je van ons handige sponsortips.

Waar slapen we?
Ons stekkie is Destil Hostel: een leuk en stijlvol ingericht hostel in Tirana. We hebben het hostel helemaal afgehuurd, al zul je op het sfeervolle terras wel ’s wat Albanezen tegenkomen. Het hostel heeft slaapzalen voor ongeveer 8 personen. Dat wordt dus gewoon heel gezellig!

Destil Hostel in Tirana

Wie leidt de reis?
Er gaan twee GZB-medewerkers mee, maar we doen de reis echt met elkaar. Elke dag is er tijd om samen te bidden, in de Bijbel te lezen en daarover met elkaar te praten. We doen dat onder leiding zowel Albanese als Nederlandse vrouwen en soms doen we het zelf.
 
Meer informatie of aanmelden?
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar vrouwenreis@gzb.nl. Je aanmelden kan tot 1 februari 2017. Vul hieronder je gegevens in. Je ontvangt daarna dan een uitgebreid aanmeldformulier, de reisvoorwaarden, sponsortips en een uitnodiging voor een gezellige ontmoeting vooraf.
 

Helaas, de reis is vol! Wil je op de reservelijst? Vul dan hieronder je gegevens in. We houden je op de hoogte!


[{"level":"1"}]
{"label":"Ik wil graag op de reservelijst voor de vrouwenreis in september 2017"}
[]

Ik wil graag op de reservelijst voor de vrouwenreis in september 2017

[{"prefix":"","infix":"true","mandatory":"1","source_type":""}]
{"label":"Volledige naam","firstname":"Voornaam","infix":"Tussenv.","lastname":"Achternaam","sir":"Dhr.","madam":"Mevr.","family":"Fam.","error_mandatory":"Uw volledige naam is verplicht."}
[]
[{"has_placeholder":"","mandatory":"true","source_type":""}]
{"label":"Adres","street":"Straatnaam","housenumber":"Huisnummer","add_on":"Toev.","zipcode":"Postcode","city":"Woonplaats","error_mandatory":"Adres is verplicht."}
[]
[{"has_placeholder":"","default_value":"","validation":"numeric","unique":"","mandatory":"true","source_type":""}]
{"error_validation":"Dit moet een getal zijn.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","label":"Leeftijd"}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"phone","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Telefoonnummer","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"E-mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[[]]
{"label":"Aanmelden"}
[]