Vrouwenreis naar AlbaniëDeze reis is inmiddels volgeboekt!

Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst.


Vrouwen-voor-vrouwenreis

Elkaar ontmoeten en bemoedigen in Albanië

 
Albanië is een leuk land. Het is er lekker weer, je kunt er heerlijk eten en de natuur is prachtig. In Albanië wonen veel bijzondere vrouwen. Sommige zijn kwetsbaar, andere juist heel sterk. Wat opvalt is hun levende geloof in God, ze zijn aanstekelijk enthousiast. Tijd om hen te ontmoeten!
 
Ga je mee?
Vind je het leuk om iets voor anderen te betekenen en sta je ervoor open om ook zelf bemoedigd te worden? Wil je een nieuw land ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten? Hou je van gezelligheid om je heen? En ben je een betrokken PKN-vrouw? Ga dan mee! Er is plek voor 28 vrouwen. Misschien kun je de reis samen met vriendinnen of vrouwen uit je gemeente maken. Maar ook in je eentje ben je welkom, want één ding is zeker: je zult je niet alleen voelen.
 
Wat gaan we doen?

 • Naar de vrouwengevangenis

  We bezoeken de vrouwengevangenis van Tirana. We wonen een 'kerkdienst' onder leiding van Vita Taja bij en bezorgen de vrouwen een onvergetelijke middag. Op een ander moment bezoeken en helpen we ook de families van gevangenen.
  Lees hier over Vita en haar werk in de vrouwengevangenis.
 • Naar het Hopemadeproject voor kansarme vrouwen
  Om vrouwen in Albanië, die vaak een moeilijk leven hebben, een eigen inkomen én eigenwaarde te geven, is GZB-zendingswerker Gerdien Blom een vrouwenproject gestart. Wij doen een keer mee! Op de laatste dag van onze reis organiseren we voor deze vrouwen een vrouwenfeest.
  Meer lezen over het project van Gerdien? Kijk hier.
 • Naar een gemeentestichtingsproject
  Jarenlang was religie verboden in Albanië. Nu ontstaan er weer nieuwe gemeenten. Op zondag bezoeken we zo’n nieuwe, enthousiaste gemeente. Klik hier om alvast een indruk te krijgen.
 • Lekker ontspannen
  Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. We gaan een keer picknicken in de bergen, bezoeken het prachtige Krüje en ontspannen ook even aan zee. Het programma heeft ook een aantal vrije momenten
  Kijk voor het dag-tot-dagprogramma op de reisflyer


Wanneer is het?
De negendaagse reis is van D.V. vrijdag 21 september tot zaterdag 29 september 2018. Om het voor vrouwen met kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we twee weekenden en zo min mogelijk schooldagen in de reis gepland. 
 
Hoeveel kost het?
De reissom is € 775, inclusief vliegticket, accommodatie, ontbijt en diner, excursies, eigen busjes met goede chauffeurs, reisverzekering. Niet inbegrepen is lunch, drankjes buiten ontbijt en diner om, annuleringsverzekering en € 500 sponsorgeld (lees hieronder).
 
Sponsorgeld?
Deze vrouwen-voor-vrouwenreis is een sponsorreis. Dat betekent dat je € 500 extra meeneemt voor het vrouwenwerk in Albanië. Met dit geld kan het vrouwenproject van Gerdien Blom en het gevangeniswerk van Vita Taja en haar collega's door blijven gaan. Met jouw sponsorgeld help je mee om het leven van Albanese vrouwen draaglijker te maken en geef je hun de mogelijkheid het Evangelie te horen! 
De reis is pas in september 2018. Je hebt dus tijd genoeg om dit sponsorbedrag bij elkaar te sparen  of om je te laten sponsoren. Als je je aanmeldt, krijg je van ons handige sponsortips.

Waar slapen we?
We slapen in Hotel Vila 60, een gemoedelijk familiehotel op 350 meter van het centrum van Tirana. We hebben het hele hotel voor onszelf. Er is gratis WiFi.

Vila 60 in Tirana

Wie leidt de reis?
Er gaan twee GZB-medewerkers mee, maar we doen de reis echt met elkaar. Elke dag is er tijd om samen te bidden, in de Bijbel te lezen en daarover met elkaar te praten. We doen dat onder leiding zowel Albanese als Nederlandse vrouwen en soms doen we het zelf.
 
Volgeboekt
De reis is inmiddels volgeboekt. Wel kun je je nog aanmelden voor de reservelijst.
Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar reizen@gzb.nl


Vrouwenreizen 2017
In 2017 hebben er ook twee vrouwenreizen naar Albanië plaatsgevonden. De deelnemers hielden dagelijks een blog bij. U kunt die teruglezen via de volgende links:
[{"level":"1"}]
{"label":"Reservelijst vrouwenreis Albani\u00eb"}
[]

Reservelijst vrouwenreis Albanië

[{"prefix":"","infix":"true","mandatory":"1","source_type":""}]
{"label":"Volledige naam","firstname":"Voornaam","infix":"Tussenv.","lastname":"Achternaam","sir":"Dhr.","madam":"Mevr.","family":"Fam.","error_mandatory":"Uw volledige naam is verplicht."}
[]
[{"has_placeholder":"","mandatory":"true","source_type":""}]
{"label":"Adres","street":"Straatnaam","housenumber":"Huisnummer","add_on":"Toev.","zipcode":"Postcode","city":"Woonplaats","error_mandatory":"Adres is verplicht."}
[]
[{"has_placeholder":"","default_value":"","validation":"numeric","unique":"","mandatory":"true","source_type":""}]
{"error_validation":"Dit moet een getal zijn.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","label":"Leeftijd"}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"phone","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"Telefoonnummer","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig telefoonnummer."}
[]
[{"mandatory":"true","unique":"","validation":"email","default_value":"","has_placeholder":"","source_type":""}]
{"label":"E-mailadres","error_mandatory":"Dit veld is verplicht.","error_unique":"Deze waarde is al bezet.","error_validation":"Dit is geen geldig e-mailadres."}
[]
[[]]
{"label":"Aanmelden"}
[]