Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evenement

Online bijeenkomsten voor predikanten en kerkelijk werkers

Prijs

Gratis

Locatie

Online
costa-rica-5173497_1920 pixabay

In november 2022 organiseerden we als GZB drie online sessies (‘De wereldkerk dichtbij’) voor predikanten en kerkelijke werkers waarin we een brief uit het boekje ‘Zeven brieven uit de wereldkerk’ bespraken en in gesprek gingen met de buitenlandse auteur. Dat leverde boeiende ontmoetingen op.

Libanon
Zo spraken we met pastor Bassem Melki uit Beirut, Libanon over het naar-buiten-gericht-zijn als kerk, over het niet altijd de gemakkelijkste weg kiezen en over empathie voor een wereld zonder God. Een van de Nederlandse deelnemers zei naderhand: 'Het was een fijne en warme bijeenkomst! Ik ga verder met het boekje, dat levert nog heel wat stof tot nadenken op'.

Save the dates

De bijeenkomsten voor 2023 zijn gepland voor DV 9, 16 en 23 november (steeds van 14.00–15.30 uur). Meer informatie bij Jaap Haasnoot

Zuid-Afrika
De derde bijeenkomst met Charel du Toit uit Zuid-Afrika ging over gastvrij en inclusief gemeente-zijn. Zijn brief was scherp en nogal uitdagend. Verschillende predikanten vonden hem in eerste instantie té scherp, maar in het gesprek en in de ontmoeting ontstond een verbinding die uitsteeg boven de scherpe woorden van zijn brief.

Het was ook boeiend dat Charel een nogal ander taalveld gebruikte dan de meesten van ons gewend waren, maar we waren in Nederland onder de indruk van zijn verlangen om echte communities te bouwen waarin iedereen zich thuis voelt. Dat gaat volgens du Toit via de weg van gebrokenheid en kwetsbaarheid. Dat kost ons wél wat en het is allemaal wat minder planbaar en duidelijk, maar het is een uitdaging die we niet naast ons neer mogen leggen.

Dag-retraite over gebed

Ook dit jaar organiseren we een bijeenkomst voor predikanten en kerkelijk werkers; dit jaar in een wat andere vorm dan voorgaande jaren. Op D.V. 6 september bieden we een dag-retraite aan met als thema ‘Bidden met de wereldkerk’.

Een terugblik op de sessies in 2021:

Predikantensessie