Sluiten

Druk op enter om te zoeken, ESC om te sluiten.

Evenement

Predikantenochtend

Prijs

Gratis

Locatie

Bergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort

Datum

08 - 09 - 2022
Predikantenochtend

Het thema van de predikantenochtend sluit aan op het jaarthema van de GZB: ‘Vertel, over de grote daden van God’. Hoe vaak vertellen we wie God is en wat Hij doet? Zomaar iets goeds zeggen over Hem. Na alles wat er in de afgelopen jaren is gebeurd en ons raakte, willen we terugkeren naar de kern van onze roeping als kerk zoals in 1 Petrus 2:9-10 staat. Hoe kun je als predikant gemeenteleden helpen om het Evangelie ter sprake te brengen, juist met mensen buiten de kerk?

Tijdens de predikantenochtend luisteren we naar twee sprekers die ons elk vanuit hun eigen context een aantal richtingwijzers meegeven bij deze vraag. Ds. Pieter Versloot uit Groningen heeft ervaringen opgedaan met een ‘biechtspreekuur’. Hij deelt met ons iets van het levensgevoel in onze samenleving en hoe we als christenen het Evangelie ter sprake kunnen brengen. Sijmen den Hartog, sinds 2010 zendingswerker in Thailand, vertelt hoe christenen in Thailand het Evangelie doorgeven aan niet-christenen.

Er is ook ruimte voor ontmoeting en elke deelnemer aan deze ochtend krijgt het boekje ‘Zeven brieven uit de wereldkerk’ mee naar huis. Kijk voor meer informatie op www.zevenbrieven.nl.

Plaats en tijd
De inloop is vanaf 09.15 uur en het programma start om 09.30 uur. We sluiten de ochtend af met een lunch vanaf 12.30 uur. Plaats van ontmoeting is de Bergkerk in Amersfoort.

Aanmelden
Aanmelden voor de predikantenochtend kan via Jopie Verhoek jverhoek@gzb.nl.