Een bijzondere ontmoeting

ill860
Marieke Stolk | Plaatsingsdatum: 20 oktober 2015 | Mozambique

Een tijdje terug waren we met het gezondheidsprogramma in een klein dorpje. Het lag aan de voet van een hoge berg, op ongeveer 50 kilometer afstand van Vila Ulonguè. Met de gezondheidsvrijwilligers van het dorp bezochten we patiënten. De laatste patiënt voor die dag was een oude vrouw. Ze woonde helemaal aan de rand van het dorp. Ze kwam langzaam aanlopen en het kostte haar zichtbaar moeite om te gaan zitten op de verhoogde rand rond de hut. Haar dochter kwam naast haar zitten om het verhaal te doen. Het bleek dat de vrouw al langere tijd last had van reuma en sinds een jaar had ze ook af en toe toevallen. Helaas konden we op medisch gebied weinig voor haar betekenen. We hebben een gedeelte uit de Bijbel gelezen en daarna met z'n allen voor haar gebeden. 

Toen we op het punt stonden om te vertrekken, begon de vrouw tegen mij te praten. Iemand van het gezondheidsprogramma vertaalde: 'Ik prijs de Heer! Bedankt dat je hier bent gekomen! Ik hoop dat je nog eens terugkomt en we elkaar weer kunnen zien. Ik bid dat de Heere jou zal zegenen en leiden.' Daarna was het even stil. Ik dacht verwonderd na over wat deze vrouw had gezegd. Waarom zei ze dit tegen mij? Een paar minuten geleden had ik haar voor het eerst ontmoet en behalve de begroeting had ik geen woord tegen haar gezegd.
Terwijl ik hier nog over nadacht, zei ze nog iets anders: 'Ik zie nu de weg naar de hemel geopend'. Aan haar gezicht kon ik zien dat het echt zo was. Haar ogen glommen. Ik kreeg er kippenvel van.

Jezus is de weg naar de hemel. Als we Zijn liefde uitstralen naar de mensen om ons heen, wordt er iets zichtbaar van het koninkrijk van God.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

  • Joop van de Pol

    25 november 2015, 01:46

    Ja Marieke, dat maakt een groot verschil. Jezus Christus zien als de enige weg naar de hemel. Uitzicht hebben op het koninkrijk van God. Misschien hebben wij het in het westen wel zo goed, dat heel veel mensen alleen nog maar bezig zijn met hun eigen koninkrijkjes en het koninkrijk van God niet meer in en op het oog hebben. Het koninkrijk van God komt er. De vraag voor ons is, verlang je ernaar om daar te wonen. Bij God te zijn.

    Zo ontmoet jij daar in Mozambique nu mensen die arm zijn in onze westerse ogen. Maar schatrijk zijn, omdat zij een schat in de hemel hebben.

    Wees een zegen en tot ziens.