Aantal christenen in Isaan groeit

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 28 oktober 2015 

Het overgrote deel van de bevolking van Isaan (Noordoost-Thailand) is boeddhist, nog geen 1 procent is christen. In dit gebied werken Reinout en Arenda van Heiningen als gemeenstichters.
 
Reinout en Arenda: Elk jaar is er eind oktober een kerkkamp. Heel veel kerken in Thailand doen dit. Een paar dagen met elkaar weg om tijd met elkaar door te brengen , voor onderlinge bemoediging en om bemoediging en onderwijs vanuit de Bijbel.

Sinds een aantal jaren doen we dit met de kerken in Isaan die door OMF zendelingen zijn geplant ook. Al deze kerkjes zijn maar heel klein en veel mensen zijn als enigste christen in hun dorp. Ze hebben dus geen grote christelijke vrienden/bekenden kring zoals we in Nederland kennen. Juist voor hen is het dus ook belangrijk dat ze andere christenen leren kennen buiten hun eigen kleine kerkje. Dat ze zichzelf echt als onderdeel zien van een veel groter iets, dat ze niet alleen zijn. Doordat ze elkaar regelmatig zien, bouwen ze een band op en kunnen ze ook daar buiten contact houden en elkaar bemoedigen.

Vooral voor Phoo Od is dit ook belangrijk. Hij is de enigste Isaanse leider in onze kerk. Hij staat er dus ook veel alleen voor. Voor hem is het dan ook heel fijn om contact te hebben met andere ouderlingen en dat hij met hun kan praten en ervaringen kan delen en kan overleggen en dat hij ook bemoedigd wordt.


Afgelopen weekend was het kerkkamp in Isaan. Om een heel weekend weg te gaan vinden de meeste mensen uit onze gemeente te lang. Het zijn echt mensen van het platteland  die reizen niet gewend zijn en nooit ergens anders slapen. Ze hebben het idee dat ze op hun huis en koeien moeten passen en het idee van paar dagen weg vinden ze niets. Phoo Od is 2 dagen geweest en de rest van de gemeente is alleen de zondag geweest

Het was  bemoedigend om zoveel mensen vanuit heel Isaan te zien. Het team is nu een aantal jaren aan de slag. Op zoveel plekken was er 5 jaar geleden nog geen kerk en nu zo'n grote groep christenen bij elkaar. Sommigen die al langer geleden christen zijn geworden maar ook zoveel anderen die nog zo jong zijn in hun geloof.
Bemoedigend om God aan het werk te zien!

Reageer op dit artikel