Afscheid

ill860
Robert en Danja Duits | Plaatsingsdatum: 7 juni 2021 | Albanië

Bij deze onze laatste blog uit Albanië. Zoals je wellicht gelezen hebt in onze nieuwsbrief of vorige blog loopt onze uitzending deze zomer af en daarom verhuizen we terug naar Nederland. Vier jaar geleden in 2017 werden we uitgezonden en kwamen we aan midden in een enorme hittegolf.

Op dit moment zijn we druk aan het inpakken. De vrachtwagen die onze spullen op komt halen, staat morgen voor de deur. Heel wat weken geleden begonnen we met het uitzoeken van onze spullen, speelgoed, kleding enzovoorts. Alle spullen die we al in konden pakken, pakten we in en langzaam aan groeide het aantal dichtgeplakte dozen. Het mooie van zo’n uitzoek- en inpakproces zijn ook de mooie herinneringen die bovenkomen als er van alles door je handen gaat zoals schoolwerkjes van de kinderen, fossielen die we vonden tijdens mooie wandelingen, USBsticks met presentaties die we gaven, muziekbladen van de kerk of spelmateriaal van het tienerwerk.

Fotoalbum 'Afscheid'


Naast het inpakken zijn we de afgelopen weken vooral bezig geweest met afscheid nemen. Op allerlei verschillende manieren deden we dat: oa. door terugblikken, danken, bidden, herinneringen op halen, lachen, koffie drinken, huilen, ijsje eten, spellen met de tieners, lied zingen in de kerk, koffie drinken enzovoorts. Een intens proces waar we de tijd voor namen en waarbij we nog meer realiseerden hoe we ons hier thuis zijn gaan voelen en hoeveel we van de mensen hier zijn gaan houden. Het afscheid nemen van collega’s, klasgenoten, vrienden, gemeenteleden en tieners viel ons zwaar.

Later deze week hopen we met de auto naar Nederland te reizen, maar Albanië houdt zeker een speciale plek in ons hart. We zijn God dankbaar dat Hij erbij was, is en zal zijn!

Reageer op dit artikel