Blog #17 Tsja, is dit het nu?

ill860
Marlies en Björn van Veelen | Plaatsingsdatum: 24 juni 2019 | Indonesië

Daar gaan we dan. Deze keer geen zwaaiende moeder bij het schoolplein, een goed gevulde rugtas of een broodtrommel met een lief briefje van je partner. Deze ‘eerste keer’ werden we opgehaald door een taxi om naar onze taalschool gebracht te worden.

Want op Wisma Bahasa in Yogyakarta leren wij de komende 3 maanden Bahasa Indonesia. Dit is de taal die (iedereen die naar school is geweest) in Indonesië spreekt. Daarnaast heeft elk eiland haar eigen taal, die erg verschillend is van het Bahasa Indonesia. Maar goed, dat Javaans is voor later… Nu eerst maar eens het Bahasa Indonesia onder de knie krijgen.

Tsja, is dit nu zendeling zijn? Drie maanden fulltime naar een taalschool? Goeie vraag! Wanneer je bij onze uitzenddienst geweest bent (anders kun je ‘em hier terugluisteren) weet je wat voor woorden we meekregen. Een volgeling van Jezus zijn is niets anders dan: “goed doen in Jezus naam” en ja… dat is soms best een beetje idioot.

En goed doen in Jezus naam, daar zijn we dan maar gewoon mee begonnen.
Op de taalschool, wanneer we contact hebben met docenten of medestudenten. Of in het contact met de conciërge, waar we bij in huis wonen. Of bijvoorbeeld met de mensen die we ontmoeten in de warungs waar we eten.

Denk eens na; waar heb jij afgelopen week iets goed gedaan in Jezus naam?

Reageer op dit artikel