Blog #20 Sporen van het Koninkrijk

ill860
Marlies en Björn van Veelen | Plaatsingsdatum: 5 augustus 2019 | Indonesië

Vanaf de eerste week dat we in Yogyakarta zijn, opent God onze ogen voor Zijn Koninkrijk. En in deze blog delen we 5 momenten die ons opvielen: 

De warung (1)
Ik weet nog goed wij in de eerste week in een warung bij ons in de straat gingen eten. Schuin voor ons zat een stel, waarschijnlijk eind twintigers. En voordat ze begonnen met eten, spraken ze samen hardop een gebed uit. Niet zo hard dat het hele restaurant het kon verstaan, maar luid genoeg voor elkaar.

GKI (2)
In onze zoektocht (via internet) kozen we een Indonesische kerk bij ons in de buurt. We hadden er geen beeld bij en wisten eigenlijk ook niet zo goed wat we moesten verwachten.
Maar die zondagochtend stapten we een kerk binnen met ongeveer 500 andere gelovigen. Kinderen, jongeren en volwassenen. En als de eerste liederen dan een herkenbare melodie hebben, dan is de verrassing compleet.

Creativiteit (3)
Guido de Brès zegt het al; God is te leren kennen door Zijn schepping. En er zijn in de afgelopen weken talloze momenten geweest dat we elkaar aanstoten en wezen op de schoonheid van de schepping. Zonnestralen, bomen, dieren, bloemen of eindeloze vergezichten. Elke keer raken we meer en meer onder de indruk van Gods creativiteit!

Winkelcentrum (4)
Wij sporten in een sportschool in een winkelcentrum bij ons in de buurt. En op een vrijdagmiddag liep er voor ons een groepje jongens. Tieners, net zoals in Nederland, druk bezig met Instagram en de dingen die om hen heen gebeurde. Toen ik in het voorbij lopen achterom keek zag ik een van hen een soort van code op zijn rug “Yohanes 3:16”. Met daaronder een serie Indonesische woorden die wij nog niet geleerd hadden. Maar “Yohanes 3:16” vertelde ons meer dan genoeg…

De mens (5)
Naast deze ‘bijzondere’ momenten zien we ook veel van het Koninkrijk terug in de mensen die we ontmoeten. Mannen en vrouwen die naar hun omgeving omzien, een extra mijl voor de ander gaan of zich inzetten voor Gods schepping. Mensen die proberen te leven als volgeling van Jezus.

Zichtbare tekenen (sporen) van het Koninkrijk van Jezus dus. Die voor ons, hier in Indonesië, ontzettend bemoedigend zijn. Maar eigenlijk zijn wij wel benieuwd… welke sporen heb jij de afgelopen dagen gezien?

Reageer op dit artikel