Blog #25 Onder een dikke laag stof

ill860
Marlies en Björn van Veelen | Plaatsingsdatum: 28 oktober 2019 | Indonesië

Ondanks dat wij onze werkvergunning nog niet hebben, verhuizen wij tóch aanstaande vrijdag naar Salatiga. We verruilen Yogyakarta met Salatiga. En daarmee ook ons homestaykamertje met ons nieuwe onbekende huis. 
Dus de afgelopen dagen hebben we veel spullen moeten komen voor onze nieuwe plek. Want... in het vliegtuig konden wij maar 2 koffers meenemen. 

Dus de afgelopen dagen waren we bezig met spullen kopen. Borden, emmers, pannen, waterkoker, en al die andere spullen die je in een huis nodig hebt maar je niet in een koffer stopt. 

En zo stapte we vorige week een antiekwinkeltje in. Tussen de schilderijen, meubels en prachtige houtsnijwerken lag een klein stapeltje boeken. Een dikke laag stof bedekte de stapel. Waarschijnlijk was er niet veel aandacht voor geweest in de afgelopen jaren. En misschien daardoor trok het juist onze aandacht. 
Want onder die dikke laag stof lag een stapeltje Nederlandse boeken. Oud Nederlandsch. Uit de tijd dat Indonesië nog Indië was. 

En opeens lazen wij; “Vader’s Belofte. Wat de Heilige Geest voor de geloovigen wil zijn.”

Zulke momenten zijn goud. Omdat er opeens iets zichtbaar wordt van een kerk die al eeuwenlang bestaat. Een groep volgelingen van Jezus, die gewoon niet te stoppen is. En natuurlijk heeft dit een extra dimensie omdat het in het Nederlands geschreven is. Maar voor ons zijn zulke momenten zo waardevol, dat we ontdekken dat God in een land, gebied of stad al eeuwenlang bezig is. Stapje voor stapje. Door mensen zoals jij en ik. 

Terug naar dat boek. "Vaders belofte". We hebben het boek nog niet gelezen, maar het gaat zeker mee naar Salatiga. Net als die belofte trouwens. 
Gelukkig komt er op die belofte en op die Geest nooit een laag stof. Met die belofte kunnen wij naar Salatiga. Met die belofte kunnen wij onze onzekere toekomst tegemoed. 

Reageer op dit artikel