Blog #36 Fast forward

ill860
Marlies en Björn van Veelen | Plaatsingsdatum: 16 oktober 2020 | Indonesië

De titel van onze vorige blog is ‘de grote pauzeknop’. Nou, daar heeft deze blog alles mee te maken. Want op bijvoorbeeld je telefoon zit vaak naast die pauzeknop een knop waarmee je vooruit kan spoelen.  Een ‘fast forward’ knop. En zo voelt de fase waarin wij nu zijn terechtgekomen...

Want een paar dagen geleden hebben we gehoord dat we begin november terug vliegen naar Indonesië. “Maar je zou toch tot begin 2021 in Nederland blijven?” Ja… dat dachten wij ook. Maar zoals zo vaak veranderen de plannen weer. Ook nu. Vanwege ons werkvergunning en de vragen vanuit de partnerkerk, de GKJTU, heeft de GZB besloten dat wij toch eerder terug kunnen gaan. 

Hier zijn we heel dankbaar voor! We kijken er naar uit om onze collega’s, onze buren en kennissen weer te gaan ontmoeten. We zijn dankbaar dat we ons werk weer kunnen gaan oppakken dat we kunnen gaan leren hoe de kerk reageert op deze crisis. Maar tegelijkertijd gaat het ook wel heel snel. We waren net verhuisd, hadden ons net ingesteld op een langer verblijf hier in Lunteren. De koffers zijn nét uitgepakt en we kunnen ze alweer bijna opnieuw inpakken, want over 3 weken vliegen we! 

Als we terugkijken (en misschien herken jij dat wel als je ons wat langer volgt) zie je dat het een patroon is wat vaker terugkomt. Onze plannen veranderen vaak en ook nog eens op het laatste moment. Het laat ons zien dat we het zelf niet in onze hand hebben. Wij hebben geen invloed op Corona, ons werk en een eventuele terugkeer.

Maar God is erbij. Dat is genoeg.

 

Reageer op dit artikel