Blog 8 | Er was eens een vrouw..

ill860
Thomas en Cobi Roest | Plaatsingsdatum: 5 oktober 2020 | Thailand

Er was eens een vrouw. Niemand wilde iets met haar te maken hebben. Op een dag kwam zij een man tegen die veel aandacht kreeg..


Hij had een mooi gewaad aan. Verbaasd vroeg zij hoe dat kwam. De man antwoordde: “mijn naam is Verhaal. Mensen luisteren graag naar mij en ik ben altijd welkom.” De vrouw introduceerde haarzelf: “mijn naam is Waarheid, maar niemand wil eigenlijk iets van mij weten. Zou jij de waarheid over je hele leven willen weten? Wat sommige mensen daadwerkelijk over jou zeggen?”. Verhaal keek haar aan. 
Na enige tijd spraken Verhaal en Waarheid af samen te werken. De vrouw zou achter het gewaad van de man meereizen, zodat door het Verhaal de mensen de Waarheid zouden leren kennen.

In Thailand houden mensen erg van een goed verhaal en staan daar altijd voor open. Momenteel leren wij bijbelgedeelten op een verhalende manier te vertellen en deze ook uit te delen. Na het verhaal bespreken wij: wat deden de mensen in het verhaal? Wat deed God? Aan wie ga jij dit verhaal verder vertellen? 

Op deze spraakmakende wijze worden mensen die geïnteresseerd zijn uitgedaagd om kennis te maken met de waarheid. Jezus deed dit ook door gelijkenissen.. Bid mee dat deze methode goed en met mooie uitkomsten wordt toegepast. 


Wil jij het zelfs eens uitproberen? Neem gerust contact op met ons!

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.