Blog #8 Kopje koffie?

ill860
Marlies en Björn van Veelen | Plaatsingsdatum: 25 maart 2019 | Indonesië

“Waarom schrijven jullie eigenlijk zoveel blogs?” Zomaar een vraag die we afgelopen week kregen. En eigenlijk best een goede vraag, want volgens mij hebben we dat hier helemaal nog niet uitgelegd. Waarom schrijven wij nou blogs? Waarom zie je filmpjes van ons op Youtube en Instagram? We leggen het je graag uit! 

1. Omdat we ons werk graag samen willen doen
We zijn echte teamspelers. Sommige mensen kunnen dagen prima hun werk zonder (direct contact met) collega’s uitvoeren. Nou, wij kunnen dat dus niet. We hebben behoefte aan mensen om ons heen. En daarom werken we straks ook voor de GKJTU, een kerkelijke organisatie met meerdere medewerkers. En naast de GKJTU ook met andere partners. Zodat we in Indonesië ook echt gaan samenwerken met Indonesiërs. Maar samenwerken gaat verder, want dit gaat ook om jou als lezer. Zie onze blogs als het koffieapparaat op je werk, waar je de verhalen hoort van je collega’s. Zie onze blogs als de vrijdagmiddagborrel, waar het even niet gaat over jouw werk, maar waar je de plannen hoort voor het komende weekend. Gezellig toch? 

2. Omdat we graag onze passie delen 
Zoals je misschien weet zijn wij enthousiast over Indonesië, over ons werk, over de kerk en over dat wat God wereldwijd aan het doen is. En die passie delen we graag. Omdat we geloven dat het goed is om elkaar te wijzen op dat wat God aan het doen is. Omdat we je graag enthousiast maken over zending, over leven in het buitenland en over je geloof delen met de mensen om je heen. Misschien wel om bij jou ook een vuurtje aan te wakkeren. Zodat jij, op je eigen plek en eigen manier, ook iets gaat delen van jouw passie. En dat je op zoek gaat naar manieren hoe jij het verhaal van onze God kunt delen in jouw omgeving. 

3. Omdat we moeten leren om eerlijker te zijn 
En wanneer we onze passie willen delen dan moeten we eerlijk zijn. En eerlijk zijn, dat is moeilijk. Dat is echt moeilijk. Want bij dat koffieapparaat en op die vrijdagmiddagborrel, daar hoor je vaak de stoere plannen en de mooie verhalen. En het risico is dat onze blogs zo ook worden. Succesverhalen met veel zichtbare impact. En wees niet bang, die zullen we zeker delen, wanneer ze er zijn. Maar wees gewaarschuwd, we gaan ons best doen om ons leven te delen. En doordat je hier eerlijke verhalen leest, lees je misschien wel ook van tegenslag, van moeite en van zorgen. Gewoon omdat het erbij hoort. Bij jouw leven en bij ons leven. Het is alleen best lastig, maar we beloven je dat we ons best zullen te doen! 

Tot bij de koffie!

Reageer op dit artikel