De Drieslag spaart ruim € 140.000 voor een school in Zuid-Soedan

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 11 mei 2017 

Ruim 1300 kinderen! Ruim 140.000 euro! Dinsdagmiddag 9 mei sloten de scholen van Stichting Hervormde Scholen De Drieslag uit Barneveld en omgeving hun actie af: 'Wij bouwen een school’. Het was een spetterend gebeuren in de Veluwehal in Barneveld. En het resultaat? Een prachtige nieuwe school in Zuid-Soedan. 

 
Ruim 4 jaar geleden nam Ageeth Russcher, directeur van de Julianaschool in Barneveld, contact op met de GZB. Haar school en de andere scholen van De Drieslag wilden graag iets betekenen voor kinderen elders op deze wereld die het veel minder hebben dan wij in het rijke Nederland. In overleg werd gekozen voor het bouwen van een nieuwe school in Gurube, Zuid-Soedan.
 
Door een jarenlange burgeroorlog zijn er in Zuid-Soedan nauwelijks scholen. Kinderen krijgen vaak les onder een boom of gaan helemaal niet naar school. Dat was ook in Gurube zo. De bevolking van Gurube was dan ook heel erg blij dat met steun vanuit Nederland een echte school kon worden gebouwd.
 
Dinsdag 9 mei werd de actie van De Drieslag afgesloten met een concert van Reni en Elisa en werd het eindbedrag bekend gemaakt, maar liefst € 141.694,15! Wat een fantastisch mooi bedrag! Iedereen die daar aan heeft bijgedragen: heel hartelijk dank!

Fotoverslag bijeenkomst in de Veluwehal


 
Helaas brak er begin dit jaar ook in de regio rond Gurube onlusten uit en is het grootste deel van de bevolking naar Oeganda gevlucht. We hopen van harte dat de rust zal weerkeren zodat de bevolking kan terugkeren en de school weer in gebruik kan worden genomen. Bid om vrede voor Zuid-Soedan.

Reageer op dit artikel