De eerste GZB-slippers

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 3 december 2015 

Iljo de Keijzer, docent op een Bijbelschool op de Filippijnen: “Vorige week was de twee-jaar herdenking van de orkaan Yolanda (Haiyan). Overal langs de weg en rondom de massagraven werden kaarsjes gebrand. Nog steeds zijn er mensen die niet weten of hun kind ooit gevonden en begraven is. Door de hele stad heen waren lichtjes en kaarsen neergezet.Gelukkig zijn inmiddels alle tenten weg en wonen mensen in iets betere omstandigheden. Werkgelegenheid is echter nog steeds een probleem, waardoor hele wijken gevuld zijn met alleen moeders en kinderen en de mannen in de grote steden op zoek naar werk zijn. Na de huizen- en scholenbouw hebben we, via een makkelijk betaalschema, veel mensen aan een motor, boot of driewiel taxi kunnen helpen.


 
Momenteel zijn we hard bezig met verschillende trainingen om mensen te helpen als familie te overleven en weer een bestaan op te bouwen. Op deze manier kan hopelijk een deel van de mannen weer terugkomen naar hun families.
 
De eerste training was: slippers maken. De eerste ‘GZB’ slippers zijn gemaakt! Ze moesten een naam verzinnen en aangezien de GZB zoveel hulp had kunnen geven en als enige organisatie van buiten de Filippijnen kwam, hebben ze hun merk nu ‘GZB slippers’ genoemd. Alleen kan niemand van hen uitspreken waar de letters GZB voor staan.
 
De eerste GZB-slippers... Mede door al het werk in de afgelopen twee jaar zijn er ook velen tot geloof gekomen en zijn er verschillende kerkjes ontstaan. Daarnaast zijn er ook 9 onafhankelijke kerken die nu graag deel van ABCCOP (alliantie van christelijke gemeenten op de Filippijnen) uit willen maken. Velen van hen hebben geen theologische training gehad. Al deze leiders hebben we uitgenodigd om deel te nemen aan de theologische school. Afgelopen maand was de eerste klas. Met 25 studenten, met 4 verschillende dialecten en op zijn minst 5 denominaties.”

Reageer op dit artikel