De kerk in Nepal groeit

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 23 mei 2019 

Manjeshwara  en zijn vrouw zijn als zendingswerker uitgezonden door hun gemeente in India ( Zuid Bangalore) en de organisatie Door International. Samen met hun twee kinderen wonen en werken ze inmiddels twee jaar in Nepal als evangelist /kerkplanter. Met Manjeshwara was een interview gepland. Communiceren was echter niet makkelijk, hoewel beiden het Engels redelijk beheersen. Manjeshwara spreekt namelijk in gebarentaal. Met gebruik van een telefoon en schrijfblok kunnen we toch communiceren en verstaan we elkaar.

Manjeshwara is vanaf zijn geboorte doof.  Hij is opgegroeid in Hindoe gezin. Van een vriend hoorde hij 23 jaar geleden het evangelie en is hij Christen geworden. Het contact met zijn ouders is direct verbroken. Zijn vader inmiddels overleden  heeft  geen contact meer met hem  gehad. Ook zijn moeder wil hem niet meer zien. Hij is uit de familie gestoten. Op een  instituut voor dove mensen heeft hij zijn vrouw leren kennen. Ze hebben twee kinderen die wel kunnen horen. Zijn verlangen is om het evangelie te vertellen aan dove mensen. Door zijn gemeente is hij uitgezonden naar Nepal waar volgens schattingen ruim 1,5 miljoen mensen wonen met een hoor beperking. Hij is in contact gekomen me een partner van de GZB die ook een visie heeft voor mensen met een gehoorbeperking.  Ds Tanka is de colourful church gestart. Hoewel het niet altijd makkelijk is om in een stad als Kathmandu te wonen, je boodschappen te doen,  enz. wil hij nog jaren door gaan met zijn taak als evangelist.

Hij ervaart zegen op zijn werk in Nepal en wil voorlopig zijn werk als evangelist voortzetten.  Inmiddels zijn er  vier gemeenten  geplant voor dove mensen. Twee in Kathmandu, één in Pokhara en één in Baglung. In de komende maanden zullen 20 nieuwgelovigen worden gedoopt.

De kerk in Nepal groeit.

Tim Verduijn, regiocoordinator Zuid-Oost Azië is, samen met Marleen Adema, programmaleider Nepal, op bezoek bij gemeenten in de bergen van Nepal. Lees zijn reisverslag waar hij zijn ervaringen deelt. 

Reageer op dit artikel