De koning komt...!

ill860
Gerard en Janneke de Wit | Plaatsingsdatum: 29 mei 2019 | Duitsland

Vorige week maandag bezochten koning Willem-Alexander en koningin Maxima onze stad Schwerin. Ze bezochten hier de Staatskanselarij, het regeringsgebouw waar de minister-president van Mecklenburg-Vorpommern zetelt, en het prachtige slot van Schwerin. Rond het middaguur uur zou het koninklijk echtpaar aankomen. Wij, als nog steeds rasechte Nederlanders, lieten deze kans natuurlijk niet liggen en wilden hen welkom heten. Bij de Staatskanselarij zou er een ‘publieksmoment’ zijn. Daar aangekomen vonden we een mooie plek. Lisa en Aron stonden vooraan, met een tekening in de hand en ook Gerard had zich tussen de mensen door een weg naar voren gebaand. Ons wachten werd beloond. ‘De koning komt eraan!’, hoorden we om ons heen.
Het koninklijk echtpaar kwam met ontzettend veel politiebegeleiding en onder orkestmuziek aan, ging naar binnen, maar nam tijd voor het publiek toen ze weer uit de Staatskanselarij kwamen. Lisa gaf haar tekening aan koningin Maxima en Gerard sprak haar en haar man in het Nederlands aan. Dit resulteerde in een verraste reactie van beiden, waardoor er zowaar een klein gesprekje ontstond. Lisa vroeg waar de prinsessen waren en de koningin ging er leuk op in: ‘die zitten op school…jammer he…balen!’ Met dat charmante accent van haar. De koning vroeg of we hier woonden en wat we hier deden, waarbij Gerard de nodige reclame voor de GZB maakte. :-)  Het was een mooi moment.

Er was een enthousiast publiek om de Nederlandse koning en zijn vrouw te ontmoeten. Bij elkaar zo’n 300 mensen. Op een stad van 100.000 mensen. En dat hield ons bezig… hoe zal het zijn als de grote Koning komt, hoeveel mensen staan er Hem dán op te wachten? Een paar miljoen, van de 7 miljard mensen op aarde? Uit pure nieuwsgierigheid, of uit oprecht geloof in de Koning met Zijn nieuwe Koninkrijk? Het vloog zo even door onze gedachten. Deze week vieren we dat Jezus Zijn troon in de hemel besteeg door Zijn hemelvaart. Maar Hij komt terug! En wat zal dat een gaaf moment zijn, Koning Jezus op de wolken, reikhalzend kijkend naar wie Hem verwachten.
Er waren mensen in Schwerin die zeiden: we hadden afspraken waardoor we er niet bij konden zijn. Andere zeiden: jammer dat we het Nederlandse koningspaar gemist hebben! Het verschil tussen de aankomst van de aardse en de hemelse koning is dat niemand dit moment zal missen Koning Jezus te ontmoeten. En dat moedigt ons aan om mensen om ons heen aan te moedigen om samen met ons de Koning te verwachten. Door relaties op en uit te bouwen, ons leven te delen, te luisteren, waar mogelijk over deze Koning spreken en tegelijk zelf ook reikhalzend omhoog te kijken naar de komst van Jezus. En ja, de Koning komt…!
 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.