Delen

ill860
Adré en Marja Lichtendonk | Plaatsingsdatum: 24 juli 2020 | Bosnië

In de vorige blog stelden we de vraag: “Hebben we Jezus niet te snel ter sprake gebracht?” Met in ons achterhoofd: “Bouw eerst een relatie met iemand op, voordat je iets over Jezus deelt”.
Het contact met onze buren is heel goed. Maar om het nu altijd over koetjes en kalfjes te hebben? Vorige week dook er een verrassing op. De buurvrouw vertelde haar levensverhaal. “Had je dat nog niet van de andere buren gehoord?” “Nee, want we praten liever niet óver maar mét onze buren”. “O ja, dat staat natuurlijk in jullie Bijbel, het staat ook in onze Koran”. Onverwachts een gelegenheid om te ‘delen’. Hoewel, na een jaar taalstudie kom je nog steeds woorden tekort. Laat er nu net die ochtend een prachtige  videoboodschap gedeeld zijn over Jezus door een broeder van een andere protestantse gemeente. “Mag ik je dat filmpje sturen waarin duidelijk gemaakt wordt wat Jezus voor ons betekent?”, zo vroeg ik. “Graag, deel maar via Viber”(WhatsApp). Zo gezegd zo gedaan. De volgende dag ontvangen we een kaartje uit Putten met een reactie op onze vorige blog, op de vraag hoe snel we Jezus wel/niet ter sprake zouden kunnen brengen. Verrassend, juist op dit moment!
“Misschien zijn jullie voorlopig de enigen die haar over Hem zouden vertellen en dan is het toch belangrijk dat jullie die boodschap mochten doorgeven. Hij werkt niet volgens een strak stramien. God doet de rest. Hij gaat vaak wonderlijke wegen.” We delen het maar met jullie. Delen doet gebeden vermenigvuldigen. Toch?

Reageer op dit artikel