D.V. zondag 10 juni: ds. Peter en Jeannette de Groot worden uitgezonden naar Zuid-Soedan

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 15 mei 2018 

Peter en Jeanette: “In 2011 werd Zuid-Soedan na een lange en ingewikkelde strijd onafhankelijk van het overheersende en islamitische noorden. Helaas brak in 2013 opnieuw een burgeroorlog uit, die nog altijd voortduurt. Miljoenen Zuid-Soedanezen sloegen op de vlucht en wonen nu in vluchtelingenkampen in buurlanden zoals Oeganda. De situatie lijkt hopeloos.
Maar de Anglicaanse kerk van Kajo Keji (Zuid-Soedan) heeft ondanks alles hoop. Met hen geloven wij dat het Evangelie bij uitstek de stem van hoop is. Geraakt door de nood van de kerk van Zuid-Soedan is ons verlangen gegroeid daadwerkelijk met broeders en zusters in hun nood mee te leven en met hen te bidden om vrede en onderlinge verzoening in hun land.
Omdat Zuid-Soedan nu geen veilige plek is, gaan wij voorlopig wonen en werken in de plaats Moyo in het noorden van Oeganda. Hier heeft ook de predikantsopleiding van Kajo Keji, waar Peter docent wordt, voorlopig onderdak gevonden. Jeannette zal zich daar en in de omliggende vluchtelingenkampen gaan bezighouden met preventieve gezondheidszorg.”
 
De uitzending van Peter en Jeannette vindt plaats op zondag 10 juni 2018 om 09.30 uur in de hervormde kerk in Eemnes. In deze dienst zal ds. M. van Dam voorgaan. De uitzending namens de GZB wordt verricht door ds. W. Poldervaart.
 
Zie voor meer informatie www.gzb.nl/zendingzuidsoedan

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.