D.V. zondag 15 juli: uitzending fam. Schurink naar Slowakije

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 4 juni 2018 

Danny en Tabitha Schurink: “Roma, ook wel zigeuners genoemd, komen oorspronkelijk uit Noordwest-India. De Romabevolking is een minderheid in Slowakije, de Hongaarse christenen in Slowakije zijn echter zelf ook een minderheid en veel gemeenteleden maken liever geen contact met de Romabevolking.
Met onze kennis en ervaring hopen wij van betekenis te kunnen zijn voor de Roma door:
  • Bij te dragen aan de ‘Romamissie’ van de Hongaarse Kerk in Slowakije, o.a. door de noodzaak van hulp aan Roma bij voorgangers en gemeenteleden onder de aandacht te brengen en door het helpen wegnemen van vooroordelen.
  • Het delen van het Evangelie met de Roma in woord en daad in speciale programma’s voor bijvoorbeeld kinderen, samen met de Hongaarse Kerk.

Daarnaast willen we graag iets mee terugnemen naar Nederland: wat heeft ons werk in Slowakije ons in Nederland te zeggen?
Wij worden vanuit onze gemeente in Genemuiden uitgezonden door de GZB, in samenwerking met Stichting Hulp Oost-Europa (HOE).”
 
De uitzenddienst vindt plaats op zondag 15 juli 2018 om 15.00 uur in de Grote kerk te Genemuiden. In deze dienst zal ds. W.G. Hulsman voorgaan. De uitzending namens de GZB wordt verricht door ds. J.P. Ouwehand.
 
Zie voor meer informatie www.gzb.nl/hartvoorderoma
 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.