Een fruitschaal als welkomstgeschenk

ill860
Wim en Anke Poldervaart | Plaatsingsdatum: 22 januari 2018 | Nicaragua

Maandagavond om 22.30 uur stapten we, na een reis van ruim 22 uur, het vliegtuig uit op weg naar de diverse controles (gele koorts en douane). Gelukkig verliep het redelijk vlot. Na onze koffers te hebben opgehaald en de bagagecontrole te hebben gehad, zagen we de bekende taferelen: wachtende familieleden, taxichauffeurs met of zonder een naambordje.
 
We keken in het rond en zagen onze collega John Lindhout staan en om hem heen een aantal bekenden. We werden door een tiental mensen vanuit de verschillende gemeentes welkom geheten. Met een schaal vol papaja, mandarijnen, druiven, bananen, enz. en een ‘bienvenidos hermanos’ kregen we de schaal overhandigd. We voelden ons welkom!
 
Het is nu, het moment van schrijven, woensdagmiddag en zo meteen hebben we een kennismakingsgesprek met de classis. Omdat we geen auto (willen) hebben, zullen we regelmatig gebruikmaken van het vervoersaanbod van gemeenteleden. Ons huisje ligt op de helling tegenover de (levende) vulkaan Masaya. Tussen ons en de vulkaankrater liggen de resten van diverse uitbarstingen. ’s Avonds als het donker is zie je de schittering van het lavavuur tegen de wolken. Een indrukwekkend schouwspel.
 
Voor ons is het een teken van het pinkstervuur van de Geest van God die ons onrustig voortdrijft om het Evangelie van Redding en Toekomst in Christus door te geven of anderen toe te rusten het uit te leven.
 
Jl. zondag mochten we in de Zenderkerk iets vertellen en laten zien van het nieuwe werk en werden we in de gebeden genoemd. Bij de koffie hebben we velen gesproken en zijn we bemoedigd naar huis gegaan.
 
Maar nu gaan we verder… op weg naar ons gesprek met de gemeentes.
tot de volgende keer.
 
Anke en Wim Poldervaart

Reageer op dit artikel