Een moslim wordt predikant

ill860
Gopublic Admin | Plaatsingsdatum: 21 augustus 2014 

Khaled ben Amar (34 jaar, niet zijn echte naam) uit een islamitisch land in Noord-Afrika is net aan zijn eerste baan begonnen als bij het televisiekijken een keer op een christelijke uitzending stuit. Hij begrijpt niet alles wat hij ziet, want Khaled is moslim, net als 97 procent van zijn landgenoten. Toch boeit de uitzending hem en hij besluit vaker te kijken.
 
Algerije. Ooit was er een bloeiende christelijke kerk. De wieg van de bekende kerkvader Augustines stond er. Nu staat er op evangelisatie staat een fikse gevangenisstraf. De enige manier om mensen met het Evangelie te bereiken is met christelijke radio- en televisieprogramma’s. De laatste jaren hebben die in Algerije voor een bijzondere opleving van het christelijk geloof gezorgd.
 
Ook Khaled komt tot geloof. Het kost hem zijn familie en vrienden, die niets meer van hem willen weten. Maar Khaled zet door. Omdat hij ontdekt dat de christenen in zijn land dringend behoefte hebben aan goed opgeleide leiders, vertrekt hij voor een theologische studie naar Libanon.
 
Khaled kan zijn studie niet alleen betalen. Daarom helpt de GZB hem met een studiebeurs. Over twee jaar is Khaled klaar is met zijn opleiding. Hij gaat dan terug naar Algerije om samen met andere christenen een gemeente op te bouwen.
 
Khaled vraagt ons te bidden voor zijn familie. Zijn grootste wens is dat ook zij tot geloof komen.

Reageer op dit artikel