Enquête GZB-dagboek Een handvol koren

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 28 oktober 2016 

Per jaar verkoopt de GZB zo’n 37.000 dagboekjes. Daarmee is ‘Een handvol koren’ het best verkochte dagboek van Nederland. Maar wat vindt u van het Bijbels dagboek van de GZB? Om daar achter te komen verstuurde de GZB in september een enquête. Maar liefst 1.247 mensen hebben de enquête ingevuld. Daarvoor heel hartelijk dank!

Enkele cijfers:
  • 63% gebruikt het dagboekje al langer dan 10 jaar.
  • Bijna 60% leest beide overdenkingen.
  • 76% leest het dagboekje in gezinsverband.
  • De belangrijkste redenen dat mensen het boekje kopen: de inhoud spreekt me aan; op die manier steun ik het zendingswerk; erg fijn dat elke dag ook een overdenking voor jongeren biedt.
  • 41% waardeert het dat er elke dag een Psalm/lied wordt opgegeven. Voorkeur heeft Op Toonhoogte en de Psalmen.
  • 91% zou het dagboekje aanraden bij anderen.

We zijn bijzonder dankbaar dat het dagboekje over het algemeen positief wordt gewaardeerd. Maar natuurlijk zijn er ook de nodige op- en aanmerkingen. De reacties zijn echter heel divers. De een mist een stukje diepgang en de oproep tot geloof en bekering. De ander waardeert het dat de overdenkingen meer dan vroeger ook aansluiten bij het dagelijks leven. De een vindt het taalgebruik te populair worden. De ander vindt het taalgebruik juist niet van deze tijd: teveel clichés, te zwaar.

Met maar liefst 52 medewerkers met ieder hun eigen stijl van schrijven en maar liefst 37.000 huishoudens waar dagelijks uit het dagboekje wordt gelezen zullen die verschillen er blijven. Onze insteek blijft echter dat we door middel van het dagboekje een duidelijke bijbelse boodschap willen meegeven, maar gelijk ook willen aansluiten bij het dagelijks leven. Dat blijft een spannende uitdaging.

Verder zijn er ook nog heel veel suggesties aangedragen, denk bijv. aan een app voor het dagboekje, iets voor kinderen, etc. De komende periode zullen we daar over nadenken en waar mogelijk verbeteringen doorvoeren. Iedereen die de enquête heeft ingevuld: heel hartelijk dank voor het meedenken!

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.