Feest in de kerk

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 21 juli 2016 

Sijmen en Annelies den Hartog, gemeentestichers in Thailand: Moeder Khong is haar dochter voor. Al jaren vertelt Puen haar moeder dat Jezus echt bestaat. Sinds twee maanden is Moeder Khong er ook van overtuigd. Afgelopen zondag heeft ze dat laten zien met haar doop. Een groot feest voor de kerk in Manchakhirie.

We hadden gehoopt dat Puen ook gedoopt zou worden. Hoewel ze dit zelf diep van binnen ook wel wilde vroeg ze toch nog even te wachten. Thuis heeft ze altijd weerstand geboden tegen haar ouders die regelmatig probeerden Puen bij de kerk vandaan te houden. Op school, met haar vriendjes is het een ander verhaal. Dagelijks worden de Boeddhistische rituelen uitgevoerd. Moeder Khong is al met de directeur gaan praten om te zeggen dat Puen hier niet aan mee hoeft te doen. Toch is de druk van vriendjes en vriendinnetjes nog erg groot. We zijn blij dat Puen goed begrijpt wat het inhoudt om Jezus te volgen, niet een beetje, maar helemaal.

De komende tijd proberen we Puen te helpen om aan haar vriendjes uit te leggen waarom ze niet mee doet, met wat voor de meesten de gewoonste zaak van de wereld is. 

Reageer op dit artikel