Geen les meer onder een boom

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 2 maart 2015 

23 Februari was het zover! De officiële opening van de nieuwe school in Gurube (Zuid-Soedan). Kinderen in Gurube kunnen nu voor het eerst naar een echte school en krijgen geen les meer onder een boom. En dat allemaal dankzij scholen in Barneveld, De Glind, Terschuur en Hoevelaken (De Drieslag). Iedereen die heeft meegedaan aan een actie of die een gift heeft overgemaakt: heel hartelijk dank! 

:
Zendingswerker Jaap Haasnoot en zijn vrouw Mirjam waren bij officiële opening aanwezig. Een verslag.
 
“We gingen eerst zingend en in optocht naar de school. Daar werd een lint doorgeknipt en de sleutelceremonie gedaan. De aannemer gaf de sleutels aan Jaap (als vertegenwoordiger van De Drieslag/GZB) en Jaap gaf de sleutels vervolgens door aan ds. Anthony Poggo en die overhandigde ze weer aan de directeur van de school.”
 
“Door een flinke groep werd er traditioneel gedanst. Dat gaat er stevig aan toe en het is ook flink zweten met de huidige hitte. Maar als er wat te vieren valt, dan geven we daar niet om. Het enthousiasme was groot. We liepen naar de kerk en namen naast de kerk onder de mangoboom plaats voor het vervolgprogramma. Dit was een mengeling van veel toespraken, optredens van het schoolkoor en een drama. Ook kwamen er nog twee raadsels voorbij. Een leerling vroeg: Ik ben een rivier zonder water en een bos zonder bomen. Wat ben ik? Niemand wist het antwoord. De oplossing was: een landkaart!
 
Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal toespraken. Gelukkig hadden we tussendoor een grappig drama over het belang van onderwijs en een paar optredens van de zanggroep van de school. Ze hadden zelf Engelse liederen gemaakt, speciaal voor deze gebeurtenis. Heel knap. Ze zongen onder andere: Bedankt Barneveld dat we de school konden bouwen, bedankt Nederland dat we de school konden bouwen; nu zijn we net als Amerika!
 
Ds. Poggo citeerde Psalm 127: Als de Heere het huis niet bouwt… We hebben de zegen van onze God nodig in en bij alles wat we doen. Jaap las de brief van het bestuur van De Drieslag voor. De aanwezigen waren heel blij met de toezegging dat Barneveld Gurube wil helpen met de tweede blok van de school. Ook reageerden ze op de zin dat Barneveld wil bidden voor vrede in Zuid-Soedan.”

Officiële opening nieuwe school in Gurube


 
Er zijn nu vier klaslokalen gebouwd, maar uiteindelijk wil de bevolking in Gurube een volledige basisschool. De Drieslag helpt hen daarbij en gaat door met actievoeren. Dank voor jullie inzet! 

Reageer op dit artikel