God gaat door!

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 22 juli 2016 

Reinout & Arenda van Heiningen, gemeentestichters in Thailand: “Ongeveer 7 jaar geleden toen we nog in taalstudie in Lopburi zaten, maakten we al een paar trips naar Isaan om uit te vinden waar we konden gaan werken. In eerste instantie leek het er op dat het in de buurt van Kaeng Khro zouden gaan worden. Er waren daar een paar veel belovende openingen door contacten die er al waren. Uiteindelijk veranderde dit allemaal en leek de deur gesloten voor ons. We gingen op zoek naar een andere plek  en begonnen daar ons werk.
 
Na ons is het Isaan team verder gaan groeien en zijn er meer zendelingen naar Isaan gekomen waar een goede werk plek voor gezocht moest worden. Zo ook een gezin uit India die ruim 3 jaar geleden in ons team zijn gekomen. Er wordt altijd geprobeerd om een gezin ergens te plaatsen waar hele goede openingen lijken te zijn voor het evangelie. Mensen die geïnteresseerd zijn, familie hebben die christen zijn of zelfs al christen zijn. Uiteindelijk zijn deze collega's in Kaeng Khro terecht gekomen. De deur die voor ons gesloten was, is weer open gegaan. Isaanse christenen werden rond die tijd door jeugd met een opdracht ook naar dit district gestuurd om hier te gaan werken. Onze collega's konden samen met hen deze kerk plant gaan beginnen. Nu onze kerkplant in Yang Si Surat steeds wat zelfstandiger wordt en zelf ook kerk diensten kunnen houden, hebben wij steeds meer de kans om bij kerken van teamleden op bezoek te gaan om hen te helpen en te bemoedigen. Vorige week zondag konden we voor het eerst een kerkdienst meemaken in de  gemeente in Kaeng Khro en kon Reinout preken.
Afgelopen jaren zijn hier heel veel mensen tot geloof gekomen en gedoopt en komt er ook een grote groep kinderen/jongeren naar de kerk.  
 
Voor ons was het heel mooi en bijzonder om te zien hoe God hier gewerkt heeft. Jaren geleden was er niets en leek er voor ons zelfs geen mogelijkheid om een kerkplant te beginnen en nu ontmoetten we hier deze mooie groep van Isaanse christenen. 
God gaat door op Zijn tijd!”

Reageer op dit artikel