God werkt op wonderlijke manieren!

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 22 september 2015 

God verandert mensen, dat is zeker ook het geval in de gevangenissen in Namibië! Willem-Henri den Hartog is docent aan de theologische opleiding NETS en is coördinator van het theologische afstandsonderwijs (TEE) in Namibië. Het bijzondere is dat ook in verschillende gevangenissen Bijbels onderwijs wordt gegeven.

“Op maandag 14 september kwamen we bij elkaar in de Centrale Gevangenis van Windhoek. Daar ontvingen vier studenten uit de gevangenis hun Veritas Module 1 certificaat. De docent van deze cursus is Ismael, een voormalige gevangene die nu een dagstudent bij NETS is. Ismael zat vast voor een overval, deed de NETS afstandsonderwijscursus in de gevangenis en, nadat hij vrij kwam, schreef hij zich in voor het voltijdsprogramma van NETS.

Tijdens zijn eerste semester bij NETS bleek Ismael zich erg ijverig te zijn en hij behaalde de beste resultaten. Tijdens de vakantie van NETS ging Ismael niet op zijn lauweren rusten, maar gaf hij gedurende twee weken de Veritas cursus aan zijn voormalige ‘collega’s’. De Veritas cursus traint christenen in het verstaan, toepassen en communiceren van de  Bijbel. 
Een van de studenten, MacDonald, getuigde tijdens de afstudeersessie ‘dat je niet zomaar een tekst uit de  Bijbel kan plukken om daaruit te preken, maar je moet eerst er aan werken om de  Bijbeltekst in zijn context te verstaan. Dat is wat ik leerde tijdens de Veritas cursus’.

Over de  Bijbel gesproken….. Een ander student, Thomas, vertelde dat hij aan het begin van zijn verblijf in de gevangenis, zo’n zestien jaar geleden, een Gideon  Bijbel kreeg. Thomas begon er in te lezen, maar begreep er niet alles van. Iemand van een Duitstalige kerk in Windhoek begon deze eenzame Duitser in de gevangenis te bezoeken en beantwoorde de vragen die Thomas had. Na verloop van tijd begreep Thomas wat bekering betekende en hij kwam tot geloof in Jezus.
Thomas wilde meer en meer weten over de  Bijbel en verzamelde allerlei materiaal om maar meer over de  Bijbel te weten te komen. Zodoende volgde hij ook het Certificaat in Christelijke Bediening van NETS en nu doet hij ook de Veritas cursus. Ondertussen biedt hij zelf een  Bijbelkennis-cursus aan in de gevangenis. God werkt op wonderlijke manieren!”

(Foto bovenaan: de afstudeerders met Ismael, gevangenispersoneel en bezoekers)

Reageer op dit artikel