Goede moed

ill860
Peter en Jeannette de Groot | Plaatsingsdatum: 4 september 2018 | Zuid-Soedan

Stel, je bent verantwoordelijk voor een bijbelschool. Het is de vrijdag voor het nieuwe semester. Dan krijg je te horen dat de ene docent na 1 week al weer weg moet voor studie, een andere docent nog minimaal een week weg blijft vanwege familie omstandigheden, en een derde docent (en tevens decaan) maximaal een maand kan blijven vanwege andere belangrijke verplichtingen. En dan is er nog de uitdaging om voor alle studenten, die op dat moment al arriveren,voldoende slaapplaatsen te vinden. De gemeente heeft aangekondigd dat er de komende week minimaal drie dagen geen water uit de kraan zal komen. En elke shilling moet je omdraaien, omdat er maar voor ruim de helft van de studenten studiebeurzen worden ontvangen, maar wel alle studenten drie keer per dag zullen moeten eten.

De moed zou je in de schoenen zinken. Maar daar merken we hier helemaal niets van. Er is goede moed. En met de apostel Jakobus is het: “Heeft iemand goede moed? Laat hij lofzingen” (Jak. 5: 13). En dat is wat ze doen: uit volle borst en heel hun lijf doet mee.

En dan is het maandagmorgen. Om acht uur beginnen de lessen. Een van de bestaande docenten is bereid om de lessen van de tijdelijk afwezige college op te vangen. Voor een andere docent is al een uitstekend gekwalificeerde vervanger gevonden, die op dat moment juist te maken had met een contract dat afliep en dus beschikbaar is. En zo zingt heel de gemeenschap van studenten en docenten: God is good, all the time. Praise God! Amen.
 

Reageer op dit artikel