GZB-dag zaterdag 14 maart gaat niet door!

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 11 maart 2020 

GZB-dag zaterdag 14 maart gaat helaas niet door!

Vandaag, donderdagmorgen 12 maart, hebben we besloten dat de GZB-dag 2020 niet doorgaat. Reden hiervoor is de zorg dat het besmettingsrisico op het Corona-virus voor de verwachte 2000 bezoekers van de GZB-dag hoog is. Eerder deze week lieten we al weten dat we de ontwikkelingen nauwgezet volgden en de nodige maatregelen zouden treffen. Helaas gaat alles nu in zo’n stroomverstelling dat we tot dit besluit hebben moeten komen.
 
“De impact voor de GZB, sprekers, zendingswerkers en vrijwilligers is groot. Maar ook voor u als bezoeker vinden we het heel erg jammer dat de GZB-dag die elk jaar enorm inspirerend is, niet kan doorgaan! Het was zoeken naar een evenwicht tussen vertrouwen en verantwoordelijkheid,” laat onze directeur, ds. Jan Ouwehand weten. “Uiteindelijk hebben we als organisatie gemeend onze verantwoordelijkheid te moeten nemen voor de bezoekers van de dag. We weten dat er veel ontmoetingen plaatsvinden vanuit alle delen van het land. Ook hebben we meegewogen dat ons land gediend is bij het indammen van risico’s en kans op overbelasting van de gezondheidszorg. We willen de last van het besluit om al of niet de GZB-dag te bezoeken niet bij u als bezoekers leggen en hebben daarom als organisatie besloten de dag af te zeggen. We hopen dat er een nieuwe mogelijkheid wordt gevonden om de GZB-dag te houden en vertrouwen erop dat we elkaar toch kunnen ontmoeten.”

 
Intussen gaat de wereld steeds meer op slot. Eén buitenlandse spreker weet al dat hij bij terugkomst in eigen land in quarantaine zal moeten. Inmiddels heeft de GZB ook andere maatregelen genomen, waaronder het afzeggen van alle reizen van medewerkers, zendingswerkers en partners de komende 30 dagen.
 
We zijn heel erg blij met uw betrokkenheid en hopen u in de toekomst graag weer te ontmoeten. We vragen uw gebed voor ons werk en deze wereld!

Inmiddels is ook vanuit de overheid besloten dat alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.


Ds. Gerardo en Ysabel Castro uit Peru zijn op uitnodiging van de GZB in Nederland. Zij zouden ook een bijdrage leveren tijdens de GZB-dag:

 

Reageer op dit artikel