GZB helpt bij overstromingen Indonesië

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 16 juli 2020 

Midden-Sulawesi werd zondag 13 juli getroffen door hevige overstromingen. Deze kostten zeker 16 mensen het leven, beschadigde 500 huizen en tastte het leven van 4930 gezinnen aan. Tien mensen raakten gewond, 100 worden er nog vermist, rapporteerde de Indonesische Autoriteit voor Rampenbeheer 14 juli. 

De GPIL, de zusterkerk van de GZB, kwam onmiddellijk in actie. De kerk opende meteen vier hulpposten vanuit plaatselijke kerken. Daar werden 400 getroffen gezinnen voorzien van de eerste levensbehoeften, zoals voedsel en drinkwater, maar ook medicijnen en zeep. Daarbij werden moslim- en christelijke gezinnen geholpen. Op verzoek van de GPIL heeft de GZB deze week de kosten van deze 400 eerste noodhulppakketten vergoed.  

Het getroffen gebied, Noord-Luwu, is deel van het werkgebied van ds. Laurens-Jan en Lourina Vogelaar. Hoewel hun woonplaats, Palopo, niet is getroffen door deze ramp, zijn wel verschillende gemeenten van de GPIL getroffen. 

Voor vragen over de noodhulp en over wat Nederland kan betekenen in christelijke liefde voor de naasten in nood, neem contact op met de GZB (0343-512444, info@gzb.nl). 


GZB helpt bij overstromingen Indonesië

Reageer op dit artikel