GZB in de crisis?

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 23 april 2020 

De coronacrisis is in Nederland, volgens deskundigen, over haar hoogtepunt heen. Het heeft een spoor van lijden, angst en onzekerheid achter zich gelaten. Voor sommigen was het een periode met teveel en voor anderen met te weinig maatregelen. De toekomst is onzeker en ook hier wisselen zwarte en inktzwarte scenario’s zich af. Het is te vroeg om als GZB terug te kijken en ook nog te vroeg om vooruit te kijken. We zitten nog in de periode van het ‘uithouden’.

Kantoormedewerkers werken nog vanuit huis. Een deel van de uitgezonden werkers zit in Nederland, zit elders in lock down of is nog gewoon aan het werk.  Het werk van de partners ligt soms stil en soms gaat het gewoon door. Met de fondsenwerving gaat het gelukkig redelijk. Het aantal zendingsmaatjes groeit nog steeds. Het bestuur hoopt binnenkort mijn opvolger te kunnen benoemen.

Zo gaat het met de GZB. Er is van alles aan de hand, we proberen zo goed en zo kwaad door te gaan en ons voor te bereiden op wat nog gaat komen. Zijn we in een crisis? Nee, maar mogelijk hebben we straks wel te maken met een crisis die ook ons best wel kan gaan raken. Maken we ons zorgen? Natuurlijk maken we ons zorgen en nemen we onze verantwoordelijkheid waar dat nodig is.

Maar we leven na Pasen! Pasen gaat over hoop dwars door de crisis heen. Pasen spreekt over een levende Heere die mensen in isolatie, met angst en vrees, ontmoet en hoop geeft. De kerk is de gemeenschap van mensen die geloven in de opgestane Heiland. Ik wens iedereen dat vertrouwen en die hoop ook toe!

Jan Ouwehand

Reageer op dit artikel