Haltepunkt E

Gerrit en Jorine van Dijk | Plaatsingsdatum: 5 juli 2019 | Duitsland

Haltepunkt E. Dat is de naam geworden voor het werk in Evershagen. Op de drukke Bertold-Brecht-Strasse, die dwars door Evershagen loopt, rijden trams. Ze stoppen bij Haltepunten. Punten waar mensen op elkaar wachten en er (heel soms) ontmoeting plaats vind. Wij willen als project zo’n plek zijn. Een punt waar je “halt” macht. Waar je stopt. En ook een plek waar je “halt,” houvast vind. We
geloven dat je Jezus degene is die ons “halt” geeft.

De ondertitel van Haltepunkt E(vershagen) is: “gemeenschap leven. Jezus ontdekken.” Bewust hebben we het zo geformuleerd. We willen goed nieuws zijn voor een wijk waar veel eenzaamheid en kapotte relaties zijn; een wijk waar gemeenschap ontbreekt. Samen barbecueën, koffiedrinken, voetballen en op de speelplaats zijn is belangrijk voor Evershagen. Iedereen kan altijd meedoen. Dat is goed nieuws. Haltepunkt E is een nieuwe vorm van kerk. Midden in de buurt. En ze zet zich in voor gemeenschap en meer samen. Het is namelijk niet goed, dat de mens alleen is.

Maar we zijn wel een kerk. En dus is de tweede ondertitel: “Jezus ontdekken.” Bewust ontdekken.
Omdat je bij het doen van ontdekkingen zelf actief bent. Dat is belangrijk. Mensen mogen Jezus Christus ontdekken. Hem leren kennen. We hopen dat onze buren tot geloof komen en Hem vinden.
Of van Hem gevonden worden. Máár; dat gaat niet buiten individuele keuzes en openstellen om. Veel mensen in Evershagen zijn bang om ergens ingetrokken te worden. Zo werkt dat bij God niet. Hij
laat zich vínden. Als je zoekt.

Dankbaar zijn we voor de hulp van een gemeentelid hier bij dit proces. Ze komt uit Rostock, is tot geloof gekomen en werkt bij een reclamebureau. Ze motiveert allerlei goede collega’s om mee te helpen. Zo is ons logo ontworpen door een professional. Gratis. En wordt de bus gewrappt (bestickerd) voor een vriendenprijs.

We hopen dat Haltepunkt E Evershagen “Halt” geeft. Bij Jezus is het te ontdekken.

Reageer op dit artikel