Happy end

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 4 januari 2016 

Eén voor één vertrokken de buren op hun brommers. In het naburige dorp was een trouwerij. Het halve dorp vertrok naar het feest. En ja, daar zaten ook de genodigden bij voor het kerstfeest van zuster Niam. Dit jaar hield ze voor het eerst een kerstfeest bij haar thuis. Verschillende buren en bekenden had ze uitgenodigd. Maar nu zagen we ze één voor één langs rijden, op weg naar de bruiloft.
Aan het gezicht van zuster Niam konden we niet opmaken wat ze er nu precies van dacht. De hele middag had ze samen met andere gemeenteleden een heerlijke maaltijd voorbereid. Het huis was versierd, alles stond klaar. Was dat nu voor niets?

En toen kwamen de brommers weer terug! En zo schoven er steeds meer vrouwen aan op de eetmatten. Sommigen hadden eten meegekregen van de bruiloft. Er was eten in overvloed. We begonnen met het zingen van kerstliederen en ondertussen voegden zich nog wat vrouwen bij de groep. Het getuigenis van zuster Niam klonk, het kerstevangelie werd uitgelegd en we eindigden de avond met Isaandansen. Een prachtig kerstfeest!

Hebben alle kerstvieringen een happy end? In ieder geval zien we niet altijd het happy end op de dag zelf. Zo werd de kerstviering de volgende avond verstoord door een luidruchtige dronken man. Hij bleef en liet zich niet wegsturen. Het feest eindigde eerder. Wat jammer.

Terwijl we baalden en baden, gingen we door Gods ogen kijken. Dít is waarom Jezus naar de aarde kwam; om verlorenen te redden. Zichtbaarder kon het niet zijn, dat deze man hulp nodig heeft.

Jezus is geboren.
Licht voor de volken.
Redder van de mensen.

Reageer op dit artikel