Het evangelie op Bonaire

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 27 oktober 2015 

Dick Veldman werkt bij TWR op Bonaire. Hiervandaan worden uitzendingen verzorgd voor landen in Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Cuba.
 
Dick: Als Trans World Radio zijn we op Bonaire al meer dan 50 jaar actief met onze radio uitzendingen.
Eigenlijk betekent dat dan ook dat we ook al die tijd gast zijn op dit eiland. Wij weten dat we ook daarom een verantwoordelijkheid hebben om ook naar de lokale bevolking een goed bericht over Jezus Christus te verspreiden. Het zou zelfs vreemd zijn ver buiten de deur te evangeliseren, en je naaste te vergeten.
Daarom is er voor Bonaire zelf een FM radio zender actief, waarop we 24 uur per dag christelijke muziek en programma’s uitzenden.
En zo is er elke dag een aflevering van het nederlandstalige programma ‘De Bijbel door’ van Cor Weeda en Ieke Andree te beluisteren. Dat programma is in heel Nederland te beluisteren, maar ook hier in ‘de West’ dus. In vijf jaar tijd wordt de Bijbel van kaft tot kaft behandelt, en wordt er tekst en uitleg gegeven.
Vanmorgen hoorde ik het geweldige getuigenis van een Bonaireaanse moeder en oma. Ze vertelde me dat dit programma haar bij Jezus had gebracht. Zij is een trouwe en gedreven bezoekster van de kerk die wij ook bezoeken. Ze probeert het evangelie uit te dragen, waar ze maar kan.
Maar nu heeft ze het verlangen daar meer mee te doen. Binnenkort gaat ze naar Nederland en zal ze daar op een Bijbelschool verder onderwijs volgen. Om meer mensen over de Heere Jezus te kunnen vertellen.
We zijn dankbaar dat ook dit ‘kleinschalige’ werk zijn vrucht op mag brengen. Hem zij alle eer.

Reageer op dit artikel