Hij houdt de wacht over je gaan en je komen

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 26 maart 2020 

 Door het coronavirus voelen veel mensen zich geïsoleerd, bezorgd of bang. Maar God is er altijd bij. Hij heeft controle over alle situaties en is direct en praktisch bij ons betrokken. Onderstaand verhaal is daarvan een getuigenis.

Anneta heeft de meeste TEE teams in Centraal Azië helpen opstarten. Deze teams worden door de GZB ondersteund. Ze reisde met haar collega Tamara naar Centraal-Azië en vertelde het volgende:

Terwijl we nog in Turkije waren om training te geven, hadden sommige deelnemers al problemen door geannuleerde vluchten en het sluiten van grenzen. Maar we maakten ons geen zorgen en gingen naar Centraal-Azië om zoals gepland een TEE training te geven en bijbelstudiegroepen in afgelegen gebieden te bezoeken. Toen we daar aankwamen was de situatie erg onduidelijk, er waren weinig bevestigde coronagevallen, maar scholen en universiteiten waren al gesloten.

Toen we de ruimte zagen waar we onze training zouden houden, waren we eerst teleurgesteld omdat het te klein was voor onze activiteiten. Een grotere zaal was in gebruik voor een workshop over Bijbelvertaling. Maar de trainer daarvan moest onverwacht eerder stoppen omdat hij het land per direct moest verlaten. Ondanks geannuleerde vluchten wist hij met zijn gezin op de een of andere manier halsoverkop te vertrekken. God heeft deze situatie voor ons ten goede gebruikt: we konden nu de grotere kamer gebruiken en al onze geplande activiteiten uitvoeren. De bijbelvertalers bleven ook voor onze training en hadden veel interesse in de TEE methode.

Een van onze trainers vloog daarna probleemloos terug naar huis. Tamara en ik maakten ons dus geen zorgen en gingen door naar de dorpen. We hadden een geweldige tijd met het bezoeken van bijbelstudiegroepen van gelovigen met een moslimachtergrond. Toen we terug in de hoofdstad kwamen, was er veel nieuws over landen die hun grenzen sloten en vluchten die werden geannuleerd. Maar mijn reisbureau zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken: mijn vlucht ging gewoon door.

Een dag later, toen Tamara naar het vliegveld ging, ontdekte ik dat mijn vluchten waren geannuleerd en de grenzen op slot zouden gaan. Op dat moment kwam God te hulp. Ik kon op de een of andere manier het enige nog beschikbare ticket boeken op de laatste vlucht naar Dubai en vandaar naar Sydney. Ik moest eerst inchecken zonder mijn bagage omdat er geen tijd te verliezen was (de vlucht was overboekt), maar met hulp van lokale gelovigen kwam mijn bagage later zonder problemen. Het is ongelofelijk dat ik mijn vlucht niet heb gemist. Tamara vloog ook veilig terug naar huis.

Ondertussen regelde mijn familie een hotelkamer in Sydney voor mij en een vlucht naar huis. Ik bracht de nacht in het hotel door in strikte isolatie. Toen ik incheckte voor mijn vlucht naar huis, zag ik dat alle andere vluchten naar Nieuw-Zeeland waren geannuleerd, behalve de mijne en één andere. Toen ik in Wellington aankwam, zag ik dat het de allerlaatste vlucht was. Vanaf middernacht was de grens tussen Nieuw-Zeeland en Australië gesloten en alle vluchten geannuleerd.

Met Gods hulp werd ik verlost uit een mogelijke risicovolle situatie en hij voorkwam dat ik lange tijd van mijn familie afgesneden zou worden. Ik dank God voor de kalmte die Hij mij in deze situatie gaf. Ik moet nog twee weken geïsoleerd blijven. Bid alstublieft dat ik niet ziek word en ook geen infectie doorgeef aan mijn familieleden, vooral de ouderen.
 
Bid alstublieft met mij:
  • Ik bid voor al die mensen die ergens vastzitten en vanwege gesloten grenzen en geannuleerde vluchten niet bij hun familie terug kunnen komen. Ik weet nu hoe gefrustreerd ze zich voelen. Ik bid dat God hen dezelfde genade zal tonen die Hij mij heeft getoond en hen zal helpen terug te keren naar hun families.
  • Ik bid voor de vele arbeidsmigranten uit Centraal-Azië die in Turkije en andere landen werken. Ze zitten vast, vaak in huizen en kamers vol met mensen. Ze hebben geen inkomen om naar huis te sturen, geen geld om te reizen, en geen vooruitzichten dat het snel beter zal worden.
  • Ik bid voor de landen in de wereld waar de gezondheidszorg niet goed is.
  • Ik bid ook voor de landautoriteiten die de grenzen nu hebben gesloten - voor wijsheid bij het nemen van beslissingen.
  • Ik bid dat u als lezer God zult ervaren in deze crisissituatie.
  • Ik dank de Heer dat hij bij mij was in al deze kleine en grote dingen. Hij is de Heer van de aarde.

Hanna-Ruth van Wingerden is voor de GZB betrokken bij het project TEE in Centraal-Azië. Zij is werkzaam voor TEE met een speciale focus op de landen in Centraal-Azië, lees hier meer over het GZB-programma in Centraal-Azië. Tussen 2010 en 2014 is ze samen met haar man Pieter voor de GZB in dat deel van de wereld uitgezonden geweest.

Reageer op dit artikel