Hoop en zekerheid

ill860
Robert en Danja Duits | Plaatsingsdatum: 27 maart 2020 | Albanië

Ook in Albanië kwam drie weken geleden door de eerste coronagevallen het dagelijks leven stil te liggen en kwamen we in een lock down terecht. Na ons eerste voornemen om in Albanië te blijven, besloten we samen met de GZB om tijdelijk uit Albanië te vertrekken met de laatste directe vlucht naar Nederland. Het betekende voor ons om huis/thuis achter te laten en met allerlei emoties op reis te gaan.

Juist in deze situatie hebben we afgelopen weken ervaren hoe goed het is om met en voor elkaar te bidden. Ook als dat niet meer met elkaar kan, zijn er in deze tijden mogelijkheden genoeg over. En zo hebben we in de afgelopen weken met gemeenteleden uit Albanië gebeden via Facebook, met collega-zendingswerkers van de GZB via Zoom en weer met anderen via Skype. We deelden onze verhalen, missionaire ideeën, ongemakken en zorgen, maar deelden ook hoop en zekerheid. Hoop en zekerheid die we dus niet vinden in de dingen die wij kunnen organiseren of onder controle hebben. Wel de hoop en zekerheid die we hebben in de Verlosser van deze wereld, Jezus Christus! Hij die stierf voor onze zonden,  begraven werd, maar dat was niet het einde! Hij is weer opgestaan!

Hij overwon de dood en daarmee is er voor mij/u/jou zekerheid en hoop. Zekerheid voor de toekomst, maar ook voor het hier en nu, ook als dat niet zo voelt. Dus niet alleen in tijden van geluk, voorspoed, welvaart en succes, maar ook in tijden van angst, verdriet, ziekte, eenzaamheid en zorgen! Laten we deze hoop delen en ook met elkaar blijven bidden. Kijk welke middelen je kunt gebruiken en bid met en voor elkaar!

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.