Houd moed

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 17 maart 2020 

Het leven van iedereen wordt hard geraakt door de pandemie die over de wereld gaat. Het is volstrekt onzeker wat er nog op ons af komt en wanneer het gaat ophouden. Niet alleen de mensen in Nederland, maar wereldwijd worden mensen geraakt door het Corona virus. Overal worstelen kerken met hun rol en hun verantwoordelijkheid.

Medewerkers van de GZB in vele delen van de wereld worden geraakt. Zij kunnen niet meer terug, moeten hun verlof uitstellen, leven in omstandigheden waarin de kwaliteit van de zorg onder de maat is. Bezoeken zijn onmogelijk en het werk wordt ernstig belemmerd. Ook het werk van de partnerkerken wordt geraakt. Kerkdiensten en activiteiten worden gestaakt. De GZB doet al het mogelijke om de mensen en de partners te ondersteunen. Eén ding willen we zeker voorkomen en dat is dat juist de kwetsbaren onevenredig geraakt worden omdat activiteiten waar zij afhankelijk van zijn gestopt worden.

Gelukkig zien we ook prachtige initiatieven, zoals in Nicaragua. Hoe kerken hun deuren openzetten en mensen individueel kunnen komen, zodat er met hen gebeden kan worden en ze even op adem kunnen komen. De kerk staat voor grote uitdagingen, maar we houden moed. Te midden van alle onrust en onzekerheid, hebben we de zekerheid dat ons leven in de hand van God ligt. Nog scherper: dat het in de handen ligt van de Vader van onze Heere Jezus Christus, Die daarom ook onze Vader is.

Deze wereld is altijd - en soms overduidelijk - vol van angst, onzekerheid en onrecht.  De lijdenstijd verkondigt ons dat Jezus, zoals in Gethsemané weet heeft van angst en geleden heeft onder onrecht. Hij heeft dan medelijden met ons, Hij heeft het immers allemaal ook zelf meegemaakt.

We weten ons in Hem verbonden met de wereldwijde kerk. We bidden met hen, voor hen en zij met ons en voor ons. We vertrouwen dat niets ons kan scheiden van Zijn liefde.

We willen graag verhalen uit de wereldkerk delen. Houd onze site en sociale mediakanalen in de gaten en deel deze verhalen van hoop.
 
In Christus verbonden,
 
Jan Ouwehand
Directeur GZB


 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.