Kerst in Evershagen!

ill860
Gerrit en Jorine van Dijk | Plaatsingsdatum: 20 december 2019 | Duitsland

Gerrit, kun je met ons nadenken over hoe we de mensen van jullie straatcafe bij ons kerstfeest kunnen krijgen? Voor me staat de leidster van het buurthuis in Evershagen. Met haar en een medewerker raken we verder in gesprek. We besluiten om niet de mensen van het straatcafé ín het buurthuis te trekken, maar naar de mensen van het straatcafé toe te gaan.

Samenwerking vinden we belangrijk. En zo ontstaat er een wijkfeest. Met onze VW Crafter als podium en een grote tent van het buurthuis. Er is (natuurlijk!) braadworst, kuchen en koffie. Woningbouwverenigingen en bedrijven sponseren.
De muziek en het podiumprogramma was onze verantwoordelijkheid. Hoe atheïstisch het oosten van Duitsland ook is – iedereen kent klassieke (christelijke!) kerstliederen. Met elkaar hebben we ze gezongen en geluisterd.

Verhalen vertellen lijkt goed te werken in wijken zoals de onze. En dus werd er op ons podium een verhaal verteld: het kerstverhaal uit Lukas 2. Prachtig om te zien hoe geboeid mensen luisterden. We hopen en bidden dat kerst voor onze buren meer wordt dan eten, drukte en cadeau’s. God is mens geworden!

Zo kwamen twee hoofddoelen van Haltepunkt E samen in een prachtig kerstfeest: Gemeenschap leven en Jezus ontdekken. Midden in Evershagen. Bezocht door minstens 100 mensen.

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

 • Arend en Klazien ten Brinke

  20 december 2019, 05:15

  Prachtig hoe dit tot stand kwam! Op hoop van zegen.
  Goede kerstdagen!
  Tot begin januari.
  Hartelijke groet, Arend en Klazien.