Kerst in Zuid-Soedan

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 17 december 2014 

Jaap Haasnoot, docent aan een theologische opleiding in Zuid-Soedan:
Het tweede semester zit er weer op. Alle studenten gaan naar huis om samen met hun familie Kerst te vieren. Het kerstfeest wordt groots gevierd in Zuid-Soedan. Als er geld genoeg is, dan krijgen de kinderen nieuwe kleren en op kerstdag is er een feestelijke maaltijd. We denken deze Kerst vooral aan mensen die hun thuis hebben moeten ontvluchten en in tijdelijke opvang verblijven. Wilt u met ons meebidden voor vrede in Zuid-Soedan?
 
In Kajo-Keji is de rust gelukkig teruggekeerd na het grensconflict van een paar maanden geleden. Er worden allerlei verzoeningsbijeenkomsten belegd waarin mensen weer tot elkaar komen en zoeken naar hetgeen ze aan elkaar verbindt. Bij het vak Afrikaanse theologie ging Jaap onder andere in op de
vraag hoe verschillende etnische groepen met elkaar in vrede samen kunnen leven. De Bijbel heeft daar heel wat over te zeggen. Als christenen volgen we niet in de eerste plaats onze traditie of onze instincten, maar gaan we in de voetstappen van Jezus, onze Heer. Hij liet zien dat je zelfs je vijanden lief kunt hebben. Wat zou de wereld er anders uitzien als christenen wereldwijd dit zouden toepassen.

Reageer op dit artikel