Laagdrempelige Bijbelcursussen in Centraal-Azië

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 17 oktober 2019 

Om de lokale christenen in Centraal-Azië toe te rusten, te bemoedigen en te versterken wordt gebruik gemaakt van TEE: Theological Education by Extention. Dit zijn praktische, laagdrempelige Bijbelcursussen die bedoeld zijn voor alle gemeenteleden, ongeacht leeftijd, opleiding of geslacht. De deelnemers ontmoeten elkaar wekelijks in een kring en krijgen opdrachten en huiswerk om de lesstof in praktijk te brengen.
 
Op dit moment zijn er zes nationale TEE-teams in Centraal-Azië actief: in Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Oezbekistan, Turkmenistan en Azerbeidzjan. De teams vertalen en printen het cursusmateriaal naar de eigen nationale taal. Het printen en verspreiden van het materiaal is risicovol, omdat het door de overheid als ‘illegaal’ wordt gezien. Ook is er een organisatie in Rusland die TEE-werk doet onder migranten uit Centraal-Azië.
 
Ondanks de beperkte vrijheid van godsdienst groeit de kerk in Centraal-Azië! Om de christenen in Centraal-Azië te bemoedigen hadden de kinderen van de zondagsschool uit Monster een aantal platen gemaakt. Tijdens een partnerconferentie konden deze platen worden uitgedeeld. Dit werd zeer gewaardeerd!
 
Zie voor meer informatie https://www.gzb.nl/over-gzb/projecten-werkvelden/project/?id=25
 
Lees ook de blog van Hanna-Ruth van Wingeren die voor de GZB betrokken is bij het TEE-werk in Centraal-Azië. 

Reageer op dit artikel