Missionair jeugdkamp 2015

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 10 juli 2015 

Rik en Machteld Lubbers, gemeentestichters in Kosovo: Afgelopen weekend hebben we een geweldige tweede editie van het missionaire zomerkamp gehad voor jongeren uit de buurt van de kerk. De vonken sprongen er soms (letterlijk) vanaf, de temperaturen waren tropisch en de gesprekken met de jongeren waren hartverwarmend... Tóch was het een heel 'cool' missionair jeugdkamp en dat laten de foto’s ook wel zien.
 
Het was ook dit jaar weer spannend of de jongeren, die bijna allemaal een islamitische achtergrond hebben, mochten komen. Wat was het dan ook fantastisch om te zien dat een grote groep jongeren in de kerkdienst aanwezig was om na de dienst het kamp te beginnen. In de loop van de zondag sloten er zelfs nog een aantal jongeren aan die eigenlijk in eerste instantie niet mochten komen van hun ouders vanwege de christelijke strekking van het kamp, maar hun ouders uiteindelijk tóch zover hebben gekregen zodat ze ook dit jaar mee konden genieten van het kamp.
 
Naast inhoudelijke elementen zoals getuigenissen van ex-moslims die Jezus zijn gaan volgen, een ex- drugsverslaafde die tot geloof is gekomen en antwoorden gaf op de vragen van de jongeren en een overview van genesis tot de evangeliën in tien minuten :-) , kwamen er ook de gebruikelijke kampactiviteiten aan de orde als een midnight-film, kampvuur inclusief marshmallows, waterspelen, hiking en een heuse BBQ. Ook hebben de jongeren vol enthousiasme prachtige tie-dye T-shirts gemaakt…
 
Kortom: het zomerkamp 2015 was zowel voor de jongeren als voor onszelf een geslaagd kamp waarin we mochten zien hoe Gods Geest door barrières heenbreekt. Bidden jullie mee voor die jongeren die tijdens dit kamp duidelijk aangeraakt werden en nadenken over het waarom van hun bestaan? 

Reageer op dit artikel