Noodhulp corona vanuit de GZB gaat tweede fase in

ill860
Webredactie  | Plaatsingsdatum: 18 september 2020 

Nood door corona steeds groter - de kerk blijft delen!

 

Noodhulp vanuit de GZB gaat tweede fase in. 

 

Wereldwijd zijn we in een nieuwe werkelijkheid terechtgekomen en ook partnerkerken van de GZB zullen hun activiteiten daarop moeten aanpassen. De GZB wil hen daar graag bij helpen. Daarom gaat de noodhulpvanuit de GZB onder de titel "Nood door corona steeds groter - de kerk blijft delen!" een tweede fase in. 

In deze tweede fase wil de GZB naast het uitdelen van voedselpakketten, ook hulp bieden voor de lange termijn. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur om online diensten en cursussen te verzorgen, zaaigoed voor boeren, zeep en mondkapjes, hulp bij het vinden van werk. 

De Presbyteriaanse Kerk van Colombia heeft bijvoorbeeld vijf bijbelinstituten. Alle locaties zijn nu gesloten; de lessen worden digitaal aangeboden. Maar zeker in de meer rurale gebieden hebben lang niet alle studenten een laptop of toegang tot goed internet. Door hen te voorzien van de juiste middelen kunnen ook deze studenten – vaak leidinggevenden binnen gemeenten – worden toegerust met goed bijbels onderwijs. Dit komt ook weer ten goede aan de gemeenten die ze dienen.

De GZB roept Nederlandse christenen op te doneren zodat partnerkerken wereldwijd hulp kunnen bieden aan mensen die zijn getroffen door de gevolgen van corona. 

Doneer nu via tikkie of via www.gzb.nl/dekerkblijftdelen

Meer informatie: www.gzb.nl/dekerkblijftdelen

Uw hulp is nodig!

Reageer op dit artikel