Nos vemos

ill860
Anneleen van Doorn | Plaatsingsdatum: 24 maart 2020 | Nicaragua

Na drie weken een tienerclub met Bijbelstudie mogen de tieners kiezen wat we volgende week gaan doen. Er wordt voor een filmavond gekozen. Bij gebrek aan wifi in de kerk, bouwen we ons huis om tot thuisbioscoop. De tafel wordt aan de kant geschoven, de laptop er op gezet. Een oud matras wordt op de grond gelegd en stoelen uit de kerk gehaald. Er wordt popcorn gepopt, cola gekocht en chips uitgedeeld. Het duurt even maar dan durven de tieners echt bij ons naar binnen te stappen. Bijna een uur later dan gepland is het dan zover: de film begint!

23 tieners kijken naar de film. De tieners hebben lol, kletsen met elkaar of hangen bij mij in de keuken terwijl ik de popcorn sta te poppen. We voeren gesprekken over voetbal, popcorn en school. De tienerclub is de plek waar de tieners zien wie Jezus is, een plek waar ze samen kunnen komen met hun vrienden. Naar de kerk komen ze niet, af en toe één van de meiden. Maar de jongens laten zich daar niet zien.

Nog geen week later, op donderdagavond hebben we met elkaar een kerkdienst. De kerk is open, de mensen druppelen binnen. En daar zijn ze opeens: twee tieners. Twee jongens, nog nooit had ik ze in een dienst gezien. Vandaag hebben we een bijzondere dienst. De stoelen stonden voor het eerste een meter uit elkaar, er worden geen knuffels en handen gegeven en iedereen mocht iets uit de Bijbel delen. Als ik opsta, deel ik een boodschap die ik helemaal niet wil delen. Ik moet naar Nederland. De hele dag al loop ik met tranen in mijn ogen. Weg wil ik niet. Mijn hoofd weet dat het beter is, mijn hart zegt iets anders. Corona houdt de hele wereld bezig en slaat ons niet over. Maar midden in het verdriet was God er. Het was alsof Hij door deze tieners liet zien: ga maar. Mijn werk gaat door. Ik ben sterker dan een virus, zelfs sterker dan de dood. Ik ben Overwinnaar.

Even later staat mijn huisgenootje op. Door haar tranen heen deelt ze een boodschap uit prediker. Overal is een tijd voor. Zelfs een tijd om te omhelzen en een tijd om je verre te houden van omhelzen.
Met het vertrouwen dat de tijd van omhelzen weer zal komen, stap ik het vliegtuig in.

Lieve Herlinda, lieve tieners, lieve Nica’s. Nos vemos!

De GZB heeft ervoor gekozen, mij terug te halen naar Nederland. Ik begrijp deze keuze en het is goed dat zij die keuze voor mij hebben gemaakt. 

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.

  • Miguel GutiĆ©rrez

    24 maart 2020, 06:00

    Dank u voor de goede tijden die ik heb gedeeld. Ik vraag God dat hij deze ziekte geneest, zodat u terug kunt komen en veel langer bij ons kunt blijven, het enige dat we van u houden