Op reis naar een onbekende bestemming

ill860
Danny en Tabitha Schurink | Plaatsingsdatum: 16 augustus 2019 | Slowakije

“Omdat u Mij gezien hebt, hebt u geloofd. Zalig zijn zij die niet gezien zullen hebben en toch zullen geloven.”
Johannes 20 vers 29

 

Veel mensen vragen zich regelmatig af: “Hoe kan ik nu in een God geloven die ik nog nooit gezien heb? Waar ik nog nooit mee gesproken heb, Die ik niet ken? Waarom zou ik in iets geloven wat ik niet kan zien?”

 

Deze gedachten schoten mij ook te binnen, op weg naar onze vakantiebestemming. Tegelijkertijd bedacht ik mij: “Doen wij nu niet hetzelfde? Wij zijn op weg naar een locatie die wij helemaal niet kennen! Wij hebben een appartement gehuurd via internet, maar zijn daar nog nooit geweest! Wij hebben van niemand persoonlijk gehoord dat het een goede verblijfplaats is. We hebben het niet gezien maar toch geloven wij erin.”

Van tevoren zijn wij er al lang mee bezig geweest: plannen maken hoe het daar zal zijn, welke activiteiten wij gaan ondernemen, kijken hoe het weer er is… Wij hebben onze auto volgeladen en zijn op reis gegaan naar een onbekende bestemming. En ieder jaar weer, als wij bijna ter plaatse zijn, slaat even de twijfel toe en klinkt de vraag: “Zou er überhaupt wel een huisje staan?”

Maar toch geloven wij blindelings wat ons in de advertentie wordt getoond, gaan wij ervan uit dat er werkelijk iets is, dat de getoonde foto’s kloppen en dat de recensies werkelijk van eerdere gasten zijn.

En vele vakantiegangers met ons reizen klakkeloos honderden of soms zelfs duizenden kilometers, op weg naar een onbekende bestemming, zonder te weten of het echt bestaat.

Als wij een lijn trekken naar de Bijbel: is het dan zo ook niet met het Hemels Koninkrijk? God illustreert ons in de Bijbel zoveel moois ten aanzien van het Nieuwe Jeruzalem. In Openbaring 21 beschrijft God dat het bouwmateriaal van de muur bestaat uit Jaspis en stad van zuiver goud is, gelijk aan zuiver glas. De fundamenten van de muren van de stad zijn versierd met allerlei edelstenen. De twaalf poorten zijn 12 parels en de straten zijn van zuiver goud.

Wat geeft God hier een prachtige ‘recensie’ van deze Stad. Je ziet het als ware al bijna voor je! En wie zou nu niet naar zo’n bestemming willen afreizen? Wie zou deze reis niet willen maken? Hiervoor plannen maken en zijn koffers pakken? Deze stad wil je toch met eigen ogen zien? Je wilt toch niet dat anderen je daar over vertellen, maar daar wil je toch met eigen ogen zien? Hiervoor wil je toch desnoods de hele wereld afreizen?

Maar wat is dan de reden dat wij mensen toch de neiging hebben om wel te geloven in alle recensies op internet over de meest uiteenlopende vakantiebestemmingen en niet in deze Stad waar wij voor altijd zouden kunnen wonen? Geloven we dan allemaal eerder wat mensen schrijven op internet, dan wat God ons vertelt in Zijn woord?

God toont ons in Openbaring als het ware Zijn foto’s en zouden wij daarop dan niet kunnen vertrouwen? Jazeker! Zoals een heleboel mensen één of meerdere keren per jaar vol vertrouwen op reis gaan naar hun vakantiebestemming, mogen wij God vertrouwen op onze levensreis naar onze Eindbestemming: het Hemels Koninkrijk, het Nieuwe Jeruzalem!

Wat een vreugde mag je al hebben bij de voorbereiding op die reis! Over het weer hoef je je geen zorgen te maken: deze Stad blinkt van schoonheid. Er is daar zelfs geen zon nodig, want God verlicht zelf deze stad.  Het zal een levensveranderende reis worden! Maar dat hoeft je niet te beangstigen, want deze reis mag je gaan met God zelf.

Hij zal bij je zijn, in elke stap die je neemt. Hij zal naast je lopen en je hand vast houden als je valt, of dreigt uit te glijden. Hij zal je reisleider zijn en de mooiste plekken laten zien. Plaatsen waar je zelf hoogstwaarschijnlijk aan voorbij zou lopen.

Ga deze reis aan met Hem! Hij zal je brengen in het Nieuwe Jeruzalem. Geloof Hem op Zijn woord, dan mag je eenmaal die Eindbestemming binnen gaan en samen zingen met alle gelovigen: Lichtstad met uw paarlen poorten, wondere stad zo hoog gebouwd, nimmer heeft men eens op aarde ooit Uw heerlijkheid aanschouwd. Wat een vreugde zal dat wezen! Om daar samen te zijn met Hem!

Reageer op dit artikel

Geen Facebook? Reageer dan hier.